Tab dig med grapefrugt

Ny forskning peger på, at grapefrugt er en stor hjælp til vægttab og bedre balance i blodsukkeret.

grape-frugt-til-vaegttab

Så meget tabte forsøgspersonerne sig

Forskere gennemførte et tre-måneders studie af 100 overvægtige voksne, der blev inddelt i tre grupper for at se, om dagligt indtag af grapefrugt havde en effekt på vægttab.

  1. Den første gruppe spiste en halv grapefrugt ved hvert måltid, tre gange om dagen, og tabte 3,6 pund i gennemsnit

  2. Den anden gruppe af deltagere, som spiste en lignende kost uden grapefrugt, tabte kun 0,5 pund i gennemsnit

  3. Den tredje gruppe drak frisk grapefrugt juice og tabte 3,3 pund i gennemsnit.

Nogle individuelle deltagere, der spiste grapefrugt dagligt, tabte sig helt op til 10 pund, fortæller forskerne bag projektet.

Resultaterne af undersøgelsen viste også, at grapefrugt gruppen havde reduceret niveauet af insulin og glucose, som kan være forbundet med vægttab.

Læs også: Spis mindre & lev længere: Få råd til madindtag

Derfor bidrager grape til vægttab

Forskerne tror, at de phytonutritients som findes i grapefrugt, påvirker den måde kroppen behandler sukker og gør det vanskeligere for fedt at binde sig til kroppen.

Dette kan hjælpe kroppen til at bruge mad til energi mere effektivt og reducere den mængde fedt, der lagres, forklarer de.

På grund af dette fund, påstår forskere at grapefrugt kan hjælpe med at beskytte overvægtige mennesker mod diabetes (Telegraph.co.uk 29. januar 2004).

Forskning viser, at grapefrugt hjælper med at buffe overskydende syre fra de fødevarer, vi spiser, og den energi, vi forbruger, og dermed hjælper med at sænke surt blodsukker.

Kroppen holder på fedt som en beskyttelse mod syrer i vores livsstil og kost, der ikke bliver elimineret gennem vandladning, sved, åndedræt eller afføring. Derfor er det vigtigt at tænke syre/base, når du ønsker vægttab. 

Grapefrugt indeholder et stof, der hjælper til at øge hæmatokrit eller jern til normale niveauer i tilfælde af anæmi. Stofferne er også effektive til forebyggelse af kræft. Desuden forbedrer disse stoffer også blodcirkulationen, mens pektin (en opløselig vegetabilsk fiber) forebygger blodpropper.