Mit eget projekt om dårlig kost og motivation!

Siden 15. november 2009 har jeg Martin Mogensen, ejer af Kropsinstituttet levet som en gennemsnitsdansker. Dvs. for meget usund mad, generelt alt for meget mad og ingen motion. Det har jeg gjort for at vise, hvordan min krop reagerer og hvordan de fleste kroppe vil reagere.

Lad mig starte med at sige, at jeg til dagligt lever, hvad de fleste vil sige sundt. Jeg sørger for at balancen hedder 80 % sund og 20 % usund. Derudover motionerer jeg 3 gange om ugen i perioder mere. Min normalvægt er ca. 78 kg. Jeg har meget energi og sover ca. 7-8 timer i døgnet og er sjældent syg.

Hvordan er det gået fra 15. november 2009 og frem til 2. januar 2010?

Jo, jeg har taget 7 kilo på, jeg har næsten dagligt oppustet mave og jævnligt tynd mave. Min energi er faldet markant. Selvom jeg har sovet mere end 8 timer, føler jeg mig træt, når jeg vågner. Mit immunforsvar har været svækket, da jeg har været sløj i ca. 10 dage. Det er tankevækkende og lidt skræmmende, at jo mere usundt jeg har spist, jo større lyst har jeg haft, til at forsætte med det usunde.

Nu skriger min krop på, at jeg igen skal behandle den ordentligt. Jeg vil derfor i februar og marts fortælle om, hvordan min krop vil reagere på den sunde livsstil igen, samt hvilket sunde tiltag jeg har taget.

Følg med i næste nyhedsbrev, hvis du ikke er tilmeldt, kan du gøre det på forsiden.

Hvordan er det gået fra 3. januar til 10. februar 2010?

Min vægt er faldet fra 85 til 81,5 kg. Jeg har tabt 3 kg fedt og 1,5 liter væske (overskydende væske kroppen ikke har brug for) og taget 1 kg muskelmasse på.  Jeg løber 3 x 4 km om ugen i langsomt tempo og træner derhjemme 3 x 45 min. mave og lænd samt fitballøvelser med egen kropsvægt og håndvægte.

Derudover er jeg heldigvis kommet tilbage igen til den sunde livsstil. Kort fortalt har jeg fjernet næsten alt sukker og hvidt brød. Det vil sige, at jeg ikke spiser det derhjemme, men kun hvis jeg er på besøg eller ude og spise. Så nyder jeg det til gengæld også!

Dernæst har jeg fjernet alt kød fra min kost. Ikke fordi jeg siger at kød er dårligt, men jeg kan mærke på min mave og lugt, når jeg er på toilettet, at kød ikke er godt for mig.

Tilmed har jeg skåret min madmængde ned med ca. 30 %, hvilket har været det største problem for mig. Det har virkelig været svært, at vende kroppen til at spise mindre, selvom den sagtens kan undvære de ekstra 30 % mad. Det er stadig noget, som jeg en gang imellem skal tænke over.

Jeg er også af den overbevisning, at mindst 50 % af den overvægt der er i Danmark skyldes, at vi spiser alt for meget - meget mere end kroppen har brug for!

Følg med i næste nyhedsbrev, hvordan min krop reagerer, når jeg selv går på en 24 dages udrensningkur. 

3 måneder senere:

Så er mine 3 måneders kamp, for at komme tilbage i den form og tilstand jeg var i, slut. Som tidligere beskrevet har januar og februar gjort, at jeg næsten var helt tilbage, hvor jeg startede inden mit projekt gik i gang i midten af november 2009.

I marts tog jeg min egen 24 dages udrensningkur. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at give min krop en velfortjent pause, ment på den måde, at den ikke skulle forholde sig til noget usundt overhovedet i 24 dage. I stedet har den fået max opmærksomhed i alle 3-5 måltider, som jeg fik hver dag.

Min 4 dages faste gik rigtig godt, og de 5 timer med udrensningsmassage og infrarød sauna gjorde, at kroppen slap de sidste giftstoffer. 
Jeg er nu nede på mine normale ca. 78 kg og overskudet er tilbage. Ikke kun fysisk kan jeg mærke det, men også rent mentalt. Jeg har aldrig været mere kreativ end nu. Fantastisk følelse!

Opsummering af hele forløbet: Det tog mig 7 uger at tage 7 kilo på, været træt og uoplagt hele tiden. Være oppustet i maven og have et immunforsvar, der blev svækket kraftigt. Det tog mig 13 uger at komme tilbage til den gode tilstand, som jeg var i, inden forløbet startede. Derfor tænk over, hvad du indtager af mad og drikkevarer, det gør en forskel, hvordan du passer på dig selv. Ikke kun nu, men også resten af livet.