Guide: Sådan undgår du, at telefonen stjæler din opmærksomhed

Ønsker du heller ikke, at din telefon skal stjæle din opmærksomhed? Det gør vi bestemt ikke, og derfor har vi stor fokus på dette i vores familie.

Vi ønsker være en familie hvor samvær, opmærksomhed og nærvær er i fokus.

Foto: Peter Høvring

Foto: Peter Høvring

Sådan undgår vi at telefonen stjæler vores opmærksomhed

Vi er selv til tider blevet fanget i fælden, og så er det vigtigt at stoppe op og tænke over, hvad det egentlig er, der betyder noget i livet.  

Vi ønsker ikke at vores barn skal føle sig nedprioteret, og derfor har vi anskaffet os en stofpude med lommer, hvor vi parkerer elektronikken for at minde os selv om, at nu er vi "til stede" sammen som familie.

Det er vigtigt, at du tager stilling til dit forbrug, da mængden af digitale data er uendelig! Vi kan ende med at skabe en form for afhængighed, der kan sammenlignes med ludomani. 

Vi ser teknologien som et hamsterhjul, hvor man bør sige stop og stå af i løbet af dagen. Hermed undgår man at ende som slave til teknologien. 

 

Vores tips til at skabe mere nærvær med dine børn

  1. Læg en fælles strategi i familien og dediker bestemte tidspunkter af din dag til digital mobiltid. Herefter kan du være 100% opmærksom på andre aktiviteter.

  2. Lad telefonen blive hjemme - du behøver ikke at have den i lommen hele tiden.

  3. Gør ting sammen hvor I begge har det sjovt, så har du ikke behov for hele tiden at tjekke din telefon.

  4. Overvej om du bør slette nogle af dine profiler på de sociale medier og download kun de app's, der gør dit liv lettere.

Alle har brug for nærvær og opmærksomhed. Så husk at slukke din telefon, og nyd hinandens nærvær. 

Læs også: Savner du nærvær i dit liv?

 

Træk stikket med et Digitalt Detox in the Desert

Træk stikket (bogstavelig talt) med et Digitalt Detox in the Desert i Jordan. I Wadi Rum rækker signalet ikke, og derfor har du mulighed for “bare at være til”, mærke naturen og dig selv!

På vores Digital Detox in the Desert i Jordan bruger du 5 dage på at lade dine batterier op uden at skulle være nervøs for, om der ligger en mail i indbakken, der behøver din opmærksomhed. For beslutningen om ikke at være online har du allerede taget hjemmefra! Og det giver ro!

På vores Digital Detox in the Desert er vi offline - på den sunde måde.