Udrensning af huden - 4 effektive detox tips

Hos kropsinstituttet lægger vi vægt på at opnå balance i din krop og sind gennem kost, livsstil, urter, udrensning, massage, yoga og meditation.

 
 

Vi tilbyder Power Retreat ture til Sri Lanka, hvor vi skaber balance i din krop og sind ved at benytte de ayurvediske principper. Denne tur er til dig, som ønsker at opnå et nyt sundhedsmæssigt højdepunkt for din krop og dit  liv. 

Med disse 4 effektive detox tips har du chancen for at lave lidt at det selv derhjemme, og dermed opnå et nyt niveau af sundhed. 

 

1. Børst din tunge

Om natten udskiller vi affaldsstoffer igennem vores åndedræt. Skrub din tunge blidt hver morgen før du børster tænder. Det øge sundheden i mundhulen, herunder tænder og bihuler, og skaber større fordøjelse.

Hvis du har en kraftig belægning på tungen kan det være tegn på affaldsstoffer, og du bør derfor overveje en undrensningskur.

Du kan finde din tungerenser hos f.eks. Matas. 

 

2. Brug urter og krydderier til at forbedre din fordøjelse og stofskifte.

Drik varm urtete hele dagen. Kanel, ingefær, fennikel og mynte er gode muligheder.

Brug urter i din madlavning såsom basilikum, rosmarin, timian, oregano og krydderier såsom gurkemeje, kanel, nelliker, ingefær, mynte, salvie og persille.

 

3. Tørbørst din hud

Tørbørst din hud er en del af Ayurveda s udrensning filosofier. Huden på kroppen er et af de vigtigste organer, når det kommer til udrensning, idet en fjerdedel af kroppens afgiftning sker gennem huden. Tørbørstning af kroppen hjælper også mod appelsinhud og forbedre toningen af muskler og hud.

Hvis du børster huden med en tør, naturlig børste, øger du blodcirkulationen og fjerner døde hudceller. Når du tørbørster huden, bringer du næringsstoffer og ilt frem til hudens øverste lag.

Børstning af huden kan let indpasses i din daglige rutine. Det tager kun to-tre minutter afhængigt af, hvor mange strøg du vil give hvert område og resultatet er fantastisk!

 

4. Giv dig selv massage

Giv dig selv massage 2 til 3 gange om ugen med olie.

Massage af hele kroppen med varm olie hjælper med at forbedre cirkulation og aktivere lymfesystemet.

Bemærk, at du kun bør udføre selv-massage på de dage, hvor du ikke tørbørster din hud.

 

Det er slet ikke så svært. 

Benyt et princip om ugen, og væn dig til behandlingerne. Dermed vil det blive lettere at holde fast i din detox hele året rundt.