Økologi - 10 gode grunde til at vælge økologisk

For os er økologi simpel sund fornuft 

Mange af vores fødevarer indeholder sprøjtemidler. Men spørgsmålet er om det påvirker vores sundhed?

Når du spiser økologisk mad, undgår du sprøjtemidler, som ikke-økologiske landmænd bruger til at dræbe ukrudt, skadedyr og svampesygdomme.

Hovedprincippet for de økologiske varer, er at de skal være så rene og naturlige som muligt. Derfor er en lang række tilsætningsstoffer ikke tilladte i økologiske produkter. Det er f.eks. forbudt at anvende kunstige sødemidler, farve- og aromastoffer i økologiske produkter.

 

Eksperiment ”The Organic Effect”

Coop har sammen med sit reklamebureau, Forsman & Bodenfors, gennemført et eksperiment, hvor en ganske almindelig familie med far, mor og tre børn i to uger kun må spise økologisk.

Ved eksperimentets start får familiens medlemmer udtaget urinprøver, og det viser sig, at de indeholder mange ubehagelige stoffer som eksempelvis insekt- og svampemidler og stråforkortere.

Efter en periode på udelukkende økologiske fødevarer, fra æg og mælk til kød og grønsager, tages nye prøver på familiens medlemmer, og det viser sig, at pesticider og andet stads i store træk er væk. Derfor bør du spise økologisk.

Du kan se eksperimentet i filmen herunder:

 

Hvorfor vi vælger økologisk

For os er økologi simpel sund fornuft.  Vi køber kun økologisk eller biodynamisk, og findes det ikke i butikkerne, vil vi hellere undvære end at bruge en ikke-økologisk erstatning. 

Igen og igen er der debat om, hvorvidt man nu også får flere vitaminer af at spise økologisk. Men for os er den vigtigeste pointe, at man undgår, eller i hvert fald reducere mængden af giftstoffer, som vi dagligt får gennem kosten. 

Vi har kun denne ene krop, og den fortjener at blive behandlet som vore absolut kæreste eje.

Vi er ikke i tvivl om, at økologi er det bedste og sundeste valg, og derfor sætter vi lighedstegn mellem økologiske produkter og sundhed. 

Vi ønsker ikke at fortælle, hvad der er rigtigt og forkert. Vi synes blot, at det er vigtigt at man forholder sig til de fødevarer vi putter i munden og hvilken betydning og konsekvenser det har for ens krop.

 

10 gode grunde til at vælge økologi

LÆS OM HELE EKSPERIMENT ”THE ORGANIC EFFECT” HER:  http://markedsforing.dk/artikler/international/derfor-skal-du-spise-kologisk .

LÆS OM HELE EKSPERIMENT ”THE ORGANIC EFFECT” HER: http://markedsforing.dk/artikler/international/derfor-skal-du-spise-kologisk.