Udrensning af kroppen - Boost din energi

Skal du være forårsklar og et par kilo lettere? Der kommer ikke en bedre årstid end NU.

 
 

Foråret er et godt tidspunkt at afgifte og udrense din krop på. Vejret er varmere, og kroppen kan lettere klare en kost med meget frugt og grønt. Der er forskellige måder at udrense kroppen på. Den ene er at gå stille og roligt til værks, undgå sukker, kornprodukter, mælkeprodukter, rødt kød, kaffe, te og færdiglavet mad. Den anden måde, er at give dig selv en juice- eller suppefaste. Det kan for nogle være en lidt ”hård kost”, men med garanti en bonus i den anden ende - det er noget vi elsker! Vi får det simpelthen bare så godt ved at faste nogle dage med juice eller suppe. Supper mætter mere da du bruger hele grøntsager så du får både fibre, proteiner og de sunde fedtstoffer. En suppekur er den mest naturlige vej til en krop i balance, vægttab og øget energi.

 

Spring over hvor gæret er lavest med god samvittighed!

Vi har kogt suppen til dig. Tryk på et par knapper og supperne kommer lige til døren. Frosset i portionspakker til 3 eller 6 dage – 4 måltider om dagen. Det bliver ikke lettere. Supperne er 100% hjemmelavet kærlighed og er helt uden nogen form for ”kunstig fyld” og ”numre”. Alle supper er glutenfri, sukkerfri, veganske og proppet med økologiske grøntsager.

Det er for længst gået op for os, at kosten har betydning for vores sundhed. Vi vil ikke blive ved med at fylde os med junk og kemikalier. Vi vil have gode råvarer – og de skal helst være økologiske.

 
 
 

Det er også muligt, at gå knap så drastisk til værks. En moderat udrensning er bedre end ingen. Spis masser af frugt og grønt, en lille smule fuldkornsprodukter og vælg vegetabilske proteiner, så som bønner, linser og byt alt kød ud med fisk. Husk også det sunde fedt som f.eks. olie til at tage sukkertrangen.

 

Hvorfor anbefaler vi en udrensning? Kroppen renser vel sig selv?

Kroppen renser sig selv via tarmene, leveren, nyrerne, lungerne og huden. Problemet er bare, at mængden af giftstoffer, som vi udsætter vores krop for, er langt større end den kan overkomme at udrense. Vi spiser mad med konserveringsmidler, farvestoffer, smagsforstærkere og sprøjtemidler – bare for at nævne nogle af tilsætningsstofferne vi indtager. Vi bliver i langt højere grad end tidligere udsat for forurening. Og samtidig belaster vi også kroppen med kaffe, te, alkohol, medicin, sukker og dårlige fedtstoffer.

Når kroppen ikke kan afgifte sig selv, kan der opstå gener som f.eks. hovedpine, træthed, overvægt, uren hud og fordøjelsesproblemer. Derudover indeholder vores mad ikke de samme næringsstoffer, som de gjorde før i tiden. Mange af vores fødevarer er så forarbejdede, at der ikke er mange vitaminer og mineraler tilbage. Og dem har kroppen ellers brug for, så den kan afgifte.

Udrensning er ofte noget, der påvirker os følelsesmæssigt. Vi giver slip på noget velkendt, gamle vaner og trygge mønstre. Derfor er det vigtig, at vi er gode ved os selv under processen. Ro, hvile, dybe vejrtrækninger, meditation, gåture i naturen og iskolde bade kan hjælpe.

Det er dog vigtigt, at gå forsigtig i gang. Trap langsomt op, og trap ned igen. Kroppen kan reagere med hovedpine, ondt i kroppen eller andre gener. Vigtigt er at huske, at gravide og ammende kvinder aldrig skal på udrensning.

Når kroppen har fået den store rengøringsomgang, er det de færreste af os, der har lyst til vende tilbage til vores gamle livsstil. Selvfølgelig kan vi ikke helt undgå at indtage stoffer gennem vores mad, som kroppen skal arbejde med for at udrense, men vi kan gøre vores for at leve så rent som muligt – bl.a. ved at spise sundere, økologisk og ved at undgå unødige tilsætningsstoffer ved at lave maden selv. Motion, frisk luft og vand har heller aldrig skadet nogen.