En årlig udrensning gør godt

Udrensning
Sygdom er kun naturens advarsel om, at der er ophobet affald et sted i kroppen. Det ville være klogt at lade naturen fjerne affaldet i stedet for at dække over det ved hjælp af medicin
— Mahatma Gandhi, 1921
 

Vi anbefaleer mindst én årlig udrensning


Det hører vi igen og igen… Og vores holdning er en helt anden. For 100 år siden, da fødevareindustrien ikke havde overtaget det meste af vores køkken, var sagen en anden. Dengang var det hovedsageligt naturlig mad vi indtog. Men i dag kan det være svært at spise 100% naturligt og dermed også en større arbejdsbyrde for kroppen at skille sig af med “ukendte” fødevarer som kan ophobe sig i vores system. Og uanset om det er påstand mod påstand, så kan vi i den grad mærke forskel - og se forskel. Hud, hår, øjne, vægt, fordøjelse, energiniveau, søvn, humør - det hele taler for sig selv.

Jamen kroppen er da selvudrensende, så det behøves ikke!
 

Men som tidligere nævnt: Mange har holdninger færre har prøvet!Lige så sikkert som at julen altid kommer i december, er det at vi altid er på udrensning tidligt i foråret. Det er vores indre forårsrengøring. Det hjælper os til at få vendt vores fysiske og psykiske underskud til overskud. Masser af overskud. Kontrolleret faste og udrensning afgifter dine organer og tarme, samt stimulerer din krop til at genskabe en naturlig harmoni mellem næringsoptag og forbrænding. En udrensningskur får din krop til at udskille rester af farvestoffer, konserveringsmidler og E-numre, som du får gennem din daglige kost eller medicinindtag.

 

 
 

 

Resultatet er en sund og revitaliseret organisme i balance, der giver dig mere overskud i hverdagen. Udrensning styrker dit immunforsvar, giver dig bedre fordøjelse og tilfører din hud naturlig glød. Du kan vinke farvel til uren hud, appelsinhud og dårlig ånde.

Vores kroppe er heldigvis født med en automatisk udrensningsfunktion. Den er skabt til at kunne håndtere daglig elliminering af affaldsstoffer via huden, udåndingen, urinen og afføringen. Der er afgiftningskanaler nok at tage af. Og derfor er der skeptikere, der mener, at udrensning ikke er nødvendigt, da vores krop er i stand til selv at udrense. Og det kan de også have ret i, men kroppen kan have svært ved de voldsomme mængder kemikalier, vi efterhånden bliver udsat for – og sandsynligvis i stigende grad, bare se på landbruget og fødevareindustrien, de er på ingen måder gået ”back to nature”.

detox.jpg

Derfor er vi på alle måder overbevidste om, at en årlig udrensning er selvkærligt og et udtryk for selvomsorg. Vores udrensning går kort fortalt ud på, at vi i 10 dage udelukker alle former for sukker, gluten, alkohol, kaffe og sort te, mejeriprodukter og kød af enhver art. Vi spiser heller ikke peberfrugter, svampe, kartofler, auberginer eller tomater – alt der kommer fra natskyggefamilien.

Vi lever af rå og kogte grøntsager suppleret med bønner, linser, kikærter, lidt ris og quinoa.

Ingen sult, da vi spiser de mængder, vi føler, vi har behov for. Efter de 10 første dage er det tid til 4 dages faste på vand, grønsagsafkog og lidt fortyndet grønsagsjuice – hovedsageligt på gulerod og rødbede.

 

Hvis vi er villige til at lytte til kroppens signaler, vil der altid være tydelige tegn, når kroppen skriger efter en pause.

Vi tygger ikke noget – udelukkende væske i 4 dage. Vi afslutter med 10 dages tilbagespisning – præcis samme principper som de første 10 dage inden fasteperioden. Og så er det vigtigt i løbet af de 24 dage kun at dyrke motion på lavt blus, da kroppen skal have fuldt fokus på at rense ud og ikke på at reparere og genopbygge kroppens muskler. Resultatet er, at vi mærker vores kroppe mere og mere. Det vil også sige, at vi på en måde bliver mere og mere følsomme over for de produkter og fødevarer, som ikke er så gode for os.

For 20 år siden kunne vi begge fylde os med junkfood, alkohol og sågar cigaretter. I dag ville det føles som det rene gift, hvis vi gik i gang med samme livsstil igen. Bare juledagene kan være en hård omgang for os at komme igennem. Traditioner, familie og alt den gode julemad, som er umuligt at stå for, men voldsomt svært at omsætte og fordøje. Men igen – balance er kodeordet.

 

Men en lille advarsel

Går du først i gang, så er der ingen vej tilbage, for du vil opleve, at gevinsten simpelthen er for stor. Det tør vi godt love.

 

Måske er det også noget for dig?

Vågner du om morgenen og føler dig dødtræt? Slæber du rundt på lidt for mange kilo? Har du ondt i ryggen? Ømme, stive led? Hovedpine? Oppustet mave? Mangel på energi og livsglæde?

Så vil din overarbejdede krop med garanti have stor fornøjelse af en udrensnings- og/eller fastekur. Vores allerførste bog Den fede faste  er en udførlig beskrivelse af en 24 dages udrensning.

Og efter en kur eller udrensning er Ren selvkærlighed med super bowls  den guide, du kan bruge til at finde inspiration til at fastholde den selvkærlige og sunde levevis.

 

OBS

Børn, gravide og ammende bør aldrig være på udrensningsk