Faste - fup eller fantastisk?

Fastekur
 

Lad os indrømme det med det samme - vi er fan af faste!


Men det har du sikkert allerede fornemmet. Faste er blevet en fast del af vores livsstil. Vi ser det som et break - kroppens sommerferie, hvor den får en pause for alt det vi ellers går rundt og tilbydere den.

Har du det godt, men vil du gerne have det bedre? Eller har du det dårligt, og vil du gerne have det godt? Så send din krop på ferie med faste. Og kom velsmurt tilbage.

Der er mange måder af faste på: Juicefaste, vandfaste, suppefaste og periodisk faste. Det gælder om at finde den faste der passer dig.

 

Zennie vandfastede i 26 dage KUN PÅ VAND!

Og ja, hun overlevede uden problemer og kom sundere ud på den anden side.

OBS: Vi anbefaler ikke at du kaster dig ud i en længervarende vandfaste uden opsyn af nogen som ved hvad der har med at gøre - og har du stofskifteproblemer, så er vandfaste ikke noget for dig!

 
Zennie vandfastede i 26 dage

Din krop er den mest fantastiske organisme, der nogensinde er skabt.

Når den er sund, fungerer den som en perfekt motor, der spinder uden at anstrenge sig og klarer det, den bliver sat til.

Er “motoren” derimod rusten og tilstoppet, virker den og får ikke løst sine opgaver. Med træthed, smerter, sygdomme, irritation, hidsighed, stivhed, allergi, hovedpine, hudgener og fordøjelsesproblemer til følge.

Vi ser klienter med rustne og tilstoppede “motorer” hver eneste dag på klinikken. Sammen oplever vi, hvor relativt lidt der skal til for at gøre et svækket helbred markant bedre. Vi guider dem gennem kostprogrammer, udrensningskure eller retreats og smiler, når vi ser, hvor glade de bliver af at få det godt.

Kunne du trænge til en faste?

 
 

Princippet bag faste bygger på den menneskelige organismes evne til at selvrense og selvhelbrede. Mange af os har ikke det overskud i kroppen, der skal til for at få organismens mange systemer til at fungere optimalt, fordi vi presser den for hårdt med for meget og forkert mad og drikke, medicin, kemikalier og stress.

Nogle mærker overbelastningen ved forhøjet blodtryk, diabetes eller allergi. Andre er bare trætte, energiforladte, har ondt, har usund hud – og tror, at det bare er sådan, det skal være. Det er det ikke.

Tænk på motoren igen. Du kommer kørende, olielampen i bilen begynder at lyse. I stedet for at holde ind til siden og fylde olie på sætter du et stykke tape hen over lampen og kører videre. På et tidspunkt vil motoren brænde sammen. Det samme gør din organisme, hvis du ikke lytter til signalerne.

Løsningen er at hjælpe din krop, så den nemmere kan klare sine opgaver.

Det er det, en udrensningskur eller faste kan gøre for DIG.


Fastekur

10 gode grunde til at overveje en fastekur

 1. Faste giver dig mere energi

  Du vil tydeligt kunne mærke mere mental, fysisk og følelsesmæssig energi efter en udrensning. De fleste oplever at sove bedre og have brug for mindre søvn. Du vil føle dig udhvilet, når du vågner om morgenen. Og du vil generelt være i bedre humør.

 2. Faste giver dig mentalt overskud

  Når kroppens systemer er i balance, sker der også et skift med de mentale og følelsesmæssige tilstande. Du kan beskæftige dig med flere ting og får et større overblik, når du tænker klart og har jordforbindelse. Du kan træffe bedre beslutninger, analysere præcist, være mere tålmodig og se tingene fra flere perspektiver.

 3. Faste genopretter balancen i kroppens systemer

  Dit fordøjelsessystem og dine nerve- og hormonelle systemer arbejder sammen for at få kroppen til at fungere optimalt. Når du overbelaster med giftstoffer (medicin, tilsætningsstoffer, forurening) og usunde fødevarer, kommer der ubalance i samarbejdet, systemerne fungerer ikke så godt, og du bliver lettere syg.

 4. Faste holder dig ung
  Afgiftningen hjælper dig med at udskille de såkaldt frie radikaler, som er medansvarlige for kroppens aldring. Samtidig bliver din krop bedre til at optage næringsstoffer, fx antioxidanter og vitaminer, som er med til at holde dig ung.

 5. Faste gør dit immunsystem bedre

  Et svækket immunsystem gør os sårbare over for forkølelser, virusinfektioner og influenza, som påvirker vores livskvalitet og produktivitet.  Regelmæssig udrensning vil styrke dit immunsystem og bekæmpe infektion.

 6. Faste giver dig en sund udstråling

  En udrensningskur hjælper din krop af med mange af de affaldsstoffer, som du normalt udskiller gennem huden, men som kan sidde fast halvvejs. Regn med, at din hud bliver sundere at se på, og at akne mindskes betragteligt, hvis du lider af det. Samtidig bliver dit hår og dine negle styrket. Dine øjne bliver klarere. Du bliver en person, der udstråler sundhed.

 7. Faste forbedrer din livskvalitet

  Ligningen er simpel: Din krop fungerer ikke godt, når den er fyldt med gift og affaldsstoffer. Hundredtusindvis af danskere lever dagligt med ledsmerter, hovedpine, fordøjelsesproblemer, søvnproblemer, allergi og mangel på energi. Din hukommelse kan forbedres som følge af afgiftning, da din organisme begynder at fungere bedre. Depression kan lempes eller helbredes helt af en omlægning af kosten. Husk bare, at hvis du får antidepressiv medicin, kan du godt følge udrensningsdiæt, men du bør tale med din læge, før du begynder at faste.

 8. Faste forebygger sygdom

  Giftstoffer i miljøet er ansvarlige for kræft, neurologiske sygdomme, hjertesygdomme, allergier, slagtilfælde ... ja, jeg kunne blive ved. Din krop har en indbygget rensefunktion beregnet til at håndtere problemerne, men systemet er overbelastet, hvis du er overanstrengt eller usund. Udrensning styrker kroppen i dens arbejde med at gøre det, den er beregnet til fra naturens side.

 9. Faste fjerner giftstoffer fra din krop

  Du mærker det ikke i det daglige, men langvarig påvirkning af luftforurening, kemikalier, konserveringsmidler, sprøjtegifte, tungmetaller, industriaffald m.m. påvirker dit stofskifte, immunsystem, din adfærd og kan føre til sygdom. Giftstofferne lagres i hud, fedtceller, muskler, lever, nyre, tyktarm, væv og celler i hele kroppen – også i hjernen – i årenes løb. Det kræver ressourcer for kroppen at udskille og rense ud. Du kan hjælpe den på vej med en udrensningskur.

 10. Faste gør dig slankere

  Giftstoffer og affaldsstoffer påvirker kroppens naturlige evne til at forbrænde fedt og gør, at du tager på. Afgiftning renser kroppen for usundheder ophobet i fedtcellerne og øger stofskiftet. Selv om du spiser som et tærskeværk under din udrensningskur, taber du dig, fordi dit stofskifte forbedres og dit kalorieindtag minimeres. Den fede faste får dig til at opdage, hvor godt du kan få det af sund kost, og hjælper dig med at træffe sunde valg.

 
 
Fastekur
 

Coach dig selv


Du er din egen bedste coach – og kun DU har de sande svar!

 • Hvad vil det give mig at følge en eller anden form for faste?

 • Hvordan ser mit liv ud om 5, 10, 20 eller 30 år, hvis jeg fortsætter den livsstil jeg lever nu? Og vil jeg det?

 • Hvad vil det give mig at være standhaftig i udrensningsfasen?

 • Hvorfor er det vigtigt for mig at blive sund, rask, energifyldt, slank og glad?

 • Hvilken beslutning ville forbedre min livskvalitet markant? Og er jeg parat til at træffe den beslutning?

 • Hvilke begrænsende overbevisninger har jeg om at skulle gennemføre min første udrensningskur? Og kan jeg omformulerer den eller de overbevisninger til støttende positive tanker, der støtter mig i at nå mit ønskede mål?

 • Er jeg parat til at beslutte mig for at sige JA til både processen i fastekuren og til målet?

 • Hvad er konsekvensen, hvis jeg ikke ændrer mine vaner og når mit ønskede mål?

 • Hvad vil det give mig at nå mit mål? Nævn mindst 10 gode ting.


At faste er en sand game changer for rigtig mange, og med vores bog Den Fede Faste har vi allerede hjulpet en masse på vej til at få renset ud i “motoren”!

Og som vi så ofte har sagt:

 
Rigtig mange mennesker har masser af holdninger - men færre har egne erfaringer. Prøv det!