Hvad sker der i kroppen, når du er på P-piller?

Så skal du læse videre, for at forstå hvad der iøvrigt sker i kroppen, når du tager denne ene pille hver dag. 

B-vitaminer består af 8 forskellige slags vitaminer. De er vandopløselige, som betyder at de udskilles via kropsvæskerne. B-vitaminer er alle coenzymer, hvilket medfører at de hver især aktiverer enzymer, som indgår i de fleste af kroppens enzymprocesser.

B-vitaminerne er indbyrdes afhængige af hinanden, man skal derfor så vidt muligt sørger for at få alle vitaminerne. Da B-vitaminer ikke dannes naturligt i kroppen er det vigtigt at få dækket sit B-vitamin behov gennem kosten.

 

Mangler vi B-vitaminer?

Der er generel udbredt mangel på B-vitamin blandt befolkningen i Danmark. Dette skyldes i særlig grad den industrielle forarbejdning af madvare.

B-vitaminer er særligt følsomme overfor opvarmning, kogning, langvarig konservering, dybfrysning, stegning og lyspåvirkning.

Symptomer på B-vitamin mangel kan være træthed, nedsat immunforsvar, uro, psykiske udfordringer, fordøjelsesproblemer, forstoppelse og menstruationsproblemer.

Med dette i tankerne vil jeg tage udgangspunkt i et enkelt B-vitamin, nemlig B6, også kaldet Pyridoxin.

Faktisk består B6 af tre ligeværdige aktive stoffer; pyridoxin, pyridoxal og pyridoxamin. Alle tre er coenzymer i mere end 100 forskellige processer i kroppen. B6 er meget vigtig for udvinde energi fra den mad, vi spiser. Primært omsætninger af proteiner.  

Derudover er netop B6 afgørende for optagelsen af visse mineraler, særligt magnesium og zink. Desuden er dette vitamin et naturligt antihistamin, og kan i nogen grad bruges ved allergiske reaktioner. Da B6 medvirker ved dannelsen af hvide- og rødeblodlegemer, samt forbedrer immunsystemet T- og B-celler, spiller det en stor rolle for immunsystemets modstandskraft.

 

Hvis man ikke får nok B6 kan man risikere at få psykiske gener

B-vitamin er en forudsætning for hjerne- og nervefunktion.

Hvis man ikke får nok B6, kan man risikere at få psykiske gener og nedsat hjernefunktion. Du vil opleve det som koncentrationsbesvær, irritabilitet, vrede, træthed, nedsat hukommelse med mere. En af de underliggende årsager til de ovenstående symptomer, er at vitamin B6 er nødvendig for syntesen af visse neurotransmittere, blandt andet serotonin(kroppens lykkestof), dopamin og noradrenalin.  

Nu er der meget kort ridset op om symptomerne ved mangel på B6, samt nødvendigheden af B6.  Eftersom B6 er afgørende for optagelsen af flere mineraler blandt andet magnesium, er det på sin plads at forklare lidt om hvilken rolle magnesium har for kroppen. 

Magnesium findes primært inde i cellerne, og det indgår i mere end 300 forskellige enzymprocesser blandt andet til dannelsen af enzymer og til celledeling.

Hvis der mangler magnesium trænger calcium og natrium ind i cellerne. Natriummet ender med at frigør kalken fra cellerne hvilket medfører langsom celledød. Samtlige muskler i kroppen har brug for magnesium for at fungere optimalt. Allervigtigst er det, at hjerte musklen fungerer, som den skal. Ved mangel opstår muskelsvaghed, krampetilstande og for hjertets vedkommende forstyrrelser i hjerterytmen og i værste fald hjertestop.  

Hjertet og kredsløbet fungerer kun optimalt såfrem,t der er nok magnesium tilstede i kroppen. Desuden har magnesium stor betydning for immunsystemets funktion samt udnyttelsen af B og E vitamin, og en bred vifte af mineraler samt fedtstoffer.

Generelt set er der et stort sammenfald mellem symptomerne på mangeltilstande af B6 vitamin og magnesium. Så det er vigtigt at sørge for en god og varieret kost, der rammer disse to der indbyrdes har stor betydning for hinanden.

 

Kvinder, der tager P-piller, mangler B6 vitamin

I Danmark bruger cirka 370.000 piger og kvinder p-piller.

Mange af de unge piger tager dem for at få en mere regelmæssig menstruation, mindre blødninger og færre smerter. Mange af de lidt mere modne kvinder tager dem for at komme diverse PMS symptomer til livs.

Hvad de fleste ikke ved er, at kvinder der tager P-piller ofte er i mangel af B6-vitamin. Gjorde du?

Hvis du er en af dem, der bruger P-piller, bør du have fokus på at få dækket kroppens behov for vitaminer og mineraler. Og for dem af jer der tager dem for at slippe for PMS symptomer, bør I overveje at brugen af disse kan være med til at fremkalde de selvsamme symptomer, som I prøver at slippe af med.

Vidste du i øvrigt, at du ved en målrettet kostændring kan komme de fleste PMS symptomer til livs?

Der findes dog ingen endelige løsning, men derimod er hver enkelt kvindes behov individuelt og unikt. Det er derfor, som altid, vigtigt at lytte til din krops signaler og blive bedre til at forstå dem.

B6 findes i bønner, avocado, havregryn, fuldkorn, bananer, nødder, fisk, fjerkær samt visse frugter og grøntsager.

 

Så hvad med at starte dagen med en smoothie, der giver dig et tilskud af B6?:

Det skal du bruge

  • 1 citron

  • 2 æbler

  • 1 håndfuld spinat

  • ½ avocado

  • 1 banan 

  • Iskoldt vand

Det skal du gøre

Start med at juice citronen med skræl, æbler og spinat. Blend derefter juicen sammen med avocado, banan og iskoldt vand i den mængde, du skal bruge for at få den ønsket konsistens


Bliv kvit med menstruationssmerterne

Med den rette behandling har du chancen for, at blive fri for ubehagelige menstruationssmerter. En Body All Mind Behandling har vist sig særlig effektiv i forhold til de månedlige smerter.

Ved hjælp af særlige teknikker, akupressure, dybdegående massage og meget mere vil din Body All Mind Behandlinger arbejde sig ind til problemets rod og lindre det, så du kan tage styringen over din krop - igen!