Kan du grine dig sund?

kvinder-griner

Latter og humor har masser af gavnlige virkninger på krop og sjæl.

Lær at grine - det betaler sig!

Den glade og positive har det lettere end den, der er tung og trist.

Det er velkendt, at latter og humor løsner op, men noget tyder på, at det også kan have en decideret gavnlig effekt på vores helbred.

Ganske vist foreligger der ikke mur- og naglefast bevis for, at latter kan kurére sygdomme, men masser af historier, undersøgelser og indicier peger på, at humor og grin påvirker kroppen og sjælen positivt på en række områder.

Det gør det desuden nemmere for et lattermildt væsen, at knytte bånd til andre mennesker. Også i romantisk sammenhæng – både mænd og kvinder vægter humor højt, når de skal vælge partner.

Læs også: Hvad er et godt helbred?

Hvordan styrker latteren helbredet?

Styrk immunforsvaret

Immunforsvaret bliver styrket. Latter sænker nemlig blodets indhold af stresshormonet cortisol, som har en negativ indflydelse på immunforsvaret.

Få blodet til at rulle

Kardiologer ved det medicinske fakultet i Athen, har fundet ud af, at regelmæssig latter er med til at holde blodårerne elastiske og forebygger tilstoppede blodkar.

Få bugt med gigten

Også leddegigtpatienter har godt af at grine. Japanske reumatologer har fundet ud af, at latter kraftigt mindsker de skadelige stoffer serum IL-6 og TNF-a, som gigtpatienter har for meget af i blodet.

Bliv smerterne kvit

Humor har smertestillende effekt. Studier har vist, at mennesker, der ser sjove film efter at have gennemgået ortopædkirugiske indgreb, ikke har brug for så meget smertestillende medicin som andre.