Hvad er sundhed? Få gode råd og tips

"HEALTH IS WEALTH"

Du behøver hverken være diætist, kostvejleder, træningsekspert eller anden form for sundhedsekspert for at være sund, rask og rørig.

Du behøver ikke være uddannet elektriker for at få lys i huset. Du skal blot vide, hvor stikkontakten sidder og – vigtigst af alt – du skal lære at trykke på knappen. Bingo, så har du lys i lampen.

Det samme gælder sundhed. Du skal vide, hvilke knapper der virker, men vigtigst af alt: Du skal bruge dem. Det er handling, der giver resultater. Det er ikke viden og tanken alene.

Måske har du også lyst til at læse vores 10 bud på en sund livsstil?

Din helbredstilstand, både den fysiske og den psykiske, er en naturlig konsekvens af din livsstil og dit miljø. Den gode nyhed er, at du selv kan gøre noget ved det, så du bliver langtidsholdbar og livskraftig. Du har et valg!

Sulteneftersundhed.jpg

Vi kan ikke undgå at belaste kroppen dagligt, men vores sundhed afhænger altså af, at vi ikke udsætter kroppen for mere, end den kan håndtere. Kroppen har en vis ydeevne, og når grænsen er nået, begynder skavankerne at melde sig. Det ses tydeligt i den stigning af livsstilssygdomme, som vi ser i statistikkerne. Forskellige gener og måske endda sygdomme vil opstå før eller siden, hvis vi, uagtet kroppens signaler, fortsætter med at overbelaste den.

Kroppen vil gøre alt, hvad den overhovedet kan for at holde sig sund og rask. Når kroppen har overskud til at regulere mindre forstyrrelser, vil vi opleve fysisk og psykisk sundhed. Et sundt menneske oplever at have et lyst sind uden større fysiske eller psykiske gener, der belaster hverdagen.

Kroppen vil altid forsøge at beskytte celler og vitalt væv, og derfor deponerer den alle dagligdagens skadelige stoffer i ikke-vitalt væv, som bindevævet, fedtvævet, muskler, led og huden. Det kommer til udtryk som cellulitis og acne, men også som bylder, psoriasis, ømme muskler og led eller gigt og andre reumatiske lidelser. Disse kan være første spæde tegn på et overbelastet system.

Herefter følger den lange liste af livsstilssygdomme, som selv lægen kan have svært ved at gøre noget ved, da de, som ordet afslører, handler om livsstilen. Hvorfor ikke gøre os selv langtidsholdbare og vitale – og gerne lang tid inden generne begynder at vise sig?

Vi husker altid på det, vores læge engang sagde til os: ”Lægen lindrer – naturen helbreder”.

En livstilssygdom er ikke noget, vi skal acceptere – det er noget, vi skal ændre. Det er hverken svært eller besværligt at leve og være sund, men det kan kræve lidt viden at træffe de bedste og sundeste valg, når du handler og laver mad. Sund mad kan stabilisere blodsukkeret, styrke immunforsvaret og kickstarte forbrændingen, mens andre fødevarer belaster og sløver din organisme. Det er på ingen måder raketvidenskab at konstatere, men det jo sådan, at vores vaner har det med at køre på ”autopilot”, når de styrer os rundt mellem hylderne i supermarkedet. Vi vælger det, vi plejer at vælge!

Så første skridt mod en sundere livsstil er øget bevidsthed, dernæst ønsket om forandring og så selvfølgelig handling! Hvis du gør det du altid har gjort, får du det resultat du altid har fået.

Der kommer ikke nogen og ændrer din livsførelse og sundhed for dig – det er ene og alene dig, der træffer den beslutning og det valg.

Vi har skrevet bogen REN (SELV) KÆRLIGHED med super bowls og med denne bog, håber vi, at vi vil kunne inspirere dig hjælpe dig godt på vej.

Vi håber, at vi kan gøre dig sulten efter sundhed! Det er REN (selv) KÆRLIGHED <3 

Sulteneftersundhed1.jpg