Super sunde børn drikker juice

Lad børnene lave deres egne juice

Lad børnene lave deres egne juice

Børn elsker juicer – men de bør aldrig være på kur!

Børn elsker de friske juicer. Og så er det en rigtig nem og sjov måde for børnene at være med i køkkenet på. De skal ikke være særlig gamle, inden de selv kan komme hjem fra skole og presse en supersund forfriskning som eftermiddagssnack.

Hvad tror du selv, er sundest? Coca Cola, saftevand, kakaomælk eller en helt frisklavet juice fyldt med saft og kraft?

Tænk på al den energi, de små rollinger skal bruge på at vokse og udvikle sig. Det er den mest værdifulde gave, vi kan give vores børn. Vi er jo alle sammen vanemennesker. Tænk, hvis vi kunne give vores børn den fantastiske vane, at daglig, frisk juice er en helt naturlig del af hverdagen.

Hjemme hos os er vi godt på vej. Når vores søn vågner om morgenen, kan han som det allerførste godt finde på at sige: “Mor, presse juice, nu!”

Så må vi sige, at missionen er lykkedes. Der er intet farligt ved lave friske juicer til dit barn, hvis han eller hun i øvrigt spiser varieret og sundt. Vi har ofte fået spørgsmål som: Er det ikke farligt for børn, at vi presser rødbederne med? Hvad, hvis der er lidt jord på? Nej, det er ikke farligt. Det er alt sammen fra naturens helt eget spisekammer og medicinskab.

Du skal blot sørge for at vaske alle varer grundigt, så der ikke er skidt og jord på, og altid holde dig til økologi. Det er da meget værre at fodre børnene med mad og drikke, som er stopfyldte med farvestoffer, smagsforstærkere, hvidt sukker, gensplejsede produkter, medicinrester osv. Hvorfor er der ikke flere, der stiller spørgsmålstegn ved det?

 

Her har du et par børnevenlige opskrifter: (opskrifterne er til ca. 2 glas)

 

Få masser af inspiration til børnevenlige juicer i FLERE FEDE JUICER

Få masser af inspiration til børnevenlige juicer i FLERE FEDE JUICER

DEN RØDE

 • 1/2 ananas

 • 1/2 broccoli med stok

 • 1 økologisk citron med skræl

 • 3 æbler

 • 1 granatæble (kun kernerne)

 • Evt. Isterninger

 

Sådan gør du

Kør ananas, broccoli, citron og æbler igennem juicepresseren. Blend granatæblekernerne i juicen. Nyd juicen med isterninger.

 

DEN GRØNNE

 • 4 æbler
 • 1 økologisk citron med skræl
 • 1 broccolistok
 • 3 blade grønkål
 • 1 avocado
 • 1 stor håndfuld babyspinat
 • Evt. isterninger

 

Sådan gør du

Juice æble, citron, broccoli og grønkål. Blend avocado, spinat og et par isterninger i juicen.

 

Hvis du giver dit barn friske juicer

Helt små babyer bør leve af modermælk eller modermælkserstatning. Ved etårsalderen kan du langsomt begynde at give dit barn milde juicer og fortynde med lige dele vand. Det er for stærkt med fx ingefær og bladselleri.

Prøv med gulerod, agurk og ananas, avocado, æble, broccoli, blomkål osv. Alt sammen noget, børn kan lide. Blend det eventuelt sammen til lækre smoothies med bær, avocado og banan. Det, synes de fleste børn, smager dejligt.

Start altid med små mængder, så børnenes maver kan vænne sig til den nye supernæring.

Du kan “gemme” de grøntsager, som dine børn normalt ikke vil spise, i en lækker juice blandet med frugt som æble, banan eller ananas. Frugten giver den søde smag, som alle børn elsker.

Spinat, brøndkarse, grønkål, persille, hvid- og rødkål, grapefrugt og ingefær bliver til relativt stærke juicer og har en stor udrensende effekt, så de er ikke så børneegnede. Under alle omstændigheder skal kroppen vænne sig til de stærke juicer, så begynd med sm. glas, og byg op til et større glas over tid, eventuelt med lidt vand i.

Friske juicer er en rigtig god måde at få næring på, når barnet har fået influenza, er forkølet eller slås med andet, der gør, at appetitten bare ikke er på toppen.

Server gerne forskellige typer friske juicer, så barnet får så mange forskellige grøntsager og frugter som muligt fordelt på ugebasis. Sagt på en anden måde: Sørg for, at dit barn får flere “favoritter”.

Juicer og smoothies er perfekte til at “gemme” de meget gavnlige mælkesyrebakterier og livsvigtige fedtstoffer som omega-3, omega-6 og omega-9. Begge dele er en gave til dit barn og giver bonus til både mave og hjerne.

Børn er ALDRIG på juicekur, men de kan drikke juicen til et måltid, som erstatning for saftevand, sodavand og måske noget af mælken (hvis dit barn er mælkedranker) og som en sund eftermiddagsdrik med lidt gode fedtstoffer til, fx lidt mandler og en fuldkornsbolle med ost.