Er håndkøbsmedicin en lappeløsning?

Salget af håndkøbsmedicin er stigende

Danskerne er gået amok i håndkøbsmedicin, siden det blev frigivet i 2003. Før 2003 kunne der kun købes f.eks. kodimagnyl, panodil, etc. igennem lægen eller på apoteket. Men nu kan det købes i alle supermarkeder og 7eleven.

 
håndkøbsmedicin-i-pille-pakker

Ulempen ved håndkøbsmedicin

Den tendens synes jeg er foruroligende og faktisk meget skræmmende.

Danskerne vil gerne fikses her og nu, i stedet for at stoppe op og mærke efter, hvorfor de måske har fået ondt i f.eks. hovedet eller maven.

Det, at tage håndkøbsmedicin jævnligt er et klart signal om, at kroppen råber om hjælp, og at du skal passe bedre på den.

Det kan være, at du ikke spiser sundt nok, eller du måske presser din krop så meget, at den faktisk fortæller dig, at den er stresset, men du skal passe på den!

Det er her folk tager håndkøbsmedicin for derefter bare at køre videre i samme usunde gear.

Hvis du tager håndkøbsmedicin mere end 2 gange om ugen, vil jeg påstå, at du ikke passer på din krop og ikke lytter til den. Måske får kroppen ikke grønsager eller tilstrækkelig med vand, mangler motion, for meget kaffe eller sukker etc.

Vidste du…?

Vidste du, at i 2006 (kun 3 år efter håndkøbsmedicin kunne købes af alle) blev de første børn indlagt med bivirkninger af for meget håndkøbsmedicin?

Det at tage håndkøbsmedicin svarer til, at du kører rundt i en ny Porsche, hvor olielampen lyser, og du bare kører videre til bilen brænder sammen

Du har kun ét liv i dette liv – tag det alvorligt, og giv dig tid til at lytte til kroppens behov.