Friske spirer er guf for fordøjelsen

Friske SPIRRER.jpg

Hvorfor bruger vi så mange friske spirer?

Det gør vi, fordi spirer er smækfyldt med næring! Spirer beriger vores daglige kost med vitalstoffer som plantefibre, væske, vitaminer, mineraler, enzymer, proteiner, antioxidanter, klorofyl og masser af livskraft.

Hvad er friske spirer godt for?

Som med al anden frisk, rå, grøn mad støtter spirerne kroppens naturlige udrensning med deres høje indhold af fibre, væske og næring, og de er med til sikre din krops helt naturlige sundhed.

Spirer er nemme for din krop at optage, og det er godt for fordøjelsen. De mætter godt, er proppede med proteiner og smag, og indeholder samtidig meget få kalorier og ingen fedt.

Vi spiser især rigeligt med spirer om vinteren, når nogle af de grønsager, vi godt kan lide, ikke strutter helt så meget af sundhed, som de gør, når de er i sæson.

Tip:
Vidste du, at bønner bliver endnu sundere, hvis du lader dem spire? Spiring øge indholdet af C-vitamin til det dobbelte.

Vi laver også af og til raw hummus af spirede kikærter – total powerfood!

 

Opskrifter med friske spirer

Vi har i vores bog REN (Selv)KÆRLIGHED MED SUPER BOWLS masser af sunde opskrifter, hvor vi bruger de friske spirer. De giver retterne en særlig smag, og som ekstra bonus bliver måltiderne ekstra smukke at se på også!

Prøv f.eks. denne opskrift med farverige beder og sorte linser.

Vi bliver blandt andet inspireret til friske spirer her: FRISKE SPIRER.

friskespirer.jpg