Spagetti bolognese uden kød

Syyh - Kødfri dag uden familien ved det!

Vi anbefaler en eller flere kødfrie dage om ugen, hvor du istedet kan spise lækre sunde grøntsager. Det gavner ikke kun din sundhed, men også miljøet og klimaet. 

Spaghetti bolognese er et hit hos både store og små i familien. Og ja, det kan du sandelig også tro, at det er i vores!

Vi har i denne kødfrie opskrift valgt at skifte kødet ud med Quorn.

Hele familien elsker denne opskrift, og derfor vil vi gerne dele den med jer: 

Opskrift: Quorn bolognese 

Forberedelsestid: 10 Min 

Tilberedningstid: 30 Min

Portioner: 4

Opskrift på familiens favoritret i fedtfattig udgave:

Det skal du bruge:

  • 350 g Quorn-fars (Vi køber Quorn-fars i Superbrugsen eller Irma)

  • 30 ml olivenolie

  • 1 stk stort løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk blandede, tørrede urter

  • 1½ spsk rød pesto

  • ½ dl tomatpuré

  • 400 g hakkede tomater

  • 1½ dl rødvin

  • 1½ dl vand

  • Salt og peber

  • Spaghetti eller anden pasta

PRO-TIP: Denne ret kan selvfølgelig tilpasses din egen favorit Bolognese. Bare brug Quorn-fars i stedet for hakket oksekød.

Sådan gør du:

  • Hak løget groft.

  • Opvarm olien i en gryde.

  • Tilsæt løg, knuste hvidløg og steg i 4-5 minutter eller til løgene er klare og bløde.

  • Tilsæt Quorn-fars og tørrede urter og steg i yderligere 2-3 minutter, så farsen bliver let brunet.

  • Tilsæt pestoen, tomatpure, hk. tomater, rødvin og vand.

  • Krydr med salt og peber, giv retten et opkog og lad den simre uden låg i 20 minutter.

  • Smag til og server med spaghetti.

Du kan finde mere Inspiration til kødfri aftensmad her


Lav selv grøntsagspasta

Med en Spiralizer kan du lave smukke grøntsagspasta. Brug de grove grøntsager som squash, gulerødder osv. og erstat ovenstående pasta/spaghetti med dine egne, hjemmelavede (og sunde!!) grøntsagspasta!

Du kan købe en Spiralizer på vores webshop lige her: Lurch Spiralizer Original - Til grøntsagspasta

Fordele ved at have kødfrie dage

1. Hvis du erstatter kød med sunde grønsager og frugter, opnår du et højere indtag af sunde vitaminer, og din fordøjelse vil stige.

2. Du hjælper miljøet. Undersøgelser viser nemlig, at en bøf på 250 gram svarer til en klimabelastning i form af drivhusgasser til 20 kilometer i bilen.

3. Et minimeret indtag af kød vil mindske risikoen for sygdomme.