Manuka - Naturens antibiotika

Honning er blevet brugt som naturlig sårheler og til bekæmpelse af infektioner siden oldtiden, men nyere forskning viser, at en bestemt type af honning fra New Zealand - Manuka honning – har flere helbredende fordele end før antaget.

 
03_honey.jpg
 

Manuka honning er lavet af bier, der lever af blomster fra Manuka Busken, en medicinsk plante hjemmehørende i New Zealand.

MGO Manuka Honning er den eneste 100% naturlige fødevarer, der har en stærk antibakteriel og antiviral aktivitet på grund af tilstedeværelsen af Methylglyoxal (MGO), det dannes i naturlig form i nektar af blomster fra Manuka Busken. Det er MGO indholdet, der adskiller Manuka honning fra almindelig honning. 

Methylglyoxal fundet i Manuka Honning er resistent over for varme, lys, kropsvæsker og enzymatisk aktivitet. Denne egenskab gør MGO Manuka Honning overlegen i forhold til enhver anden honning.

Forskning har vist, at koncentrationerne af Methylglyoxal (MGO) fundet i Manuka Honning svinger meget, men minimumskravet til antibakteriel aktivitet i Manuka Honning er 100 mg / kg, også beskrevet som MGO 100+.

Methylglyoxal findes i alle honning i meget lille koncentration. I aktiv Manuka honning kan det konstateres fra så lavt som 100 til så højt som 1000 mg / kg. Forskning viser, at jo højere MGO niveau, jo stærkere antibakterielle egenskaber. Men et niveau på MGO 400+ og derover er bevist at have god virkning et stort antal kraftige bakterier og vira som ellers var immune over for klassiske antibiotika.

 

 

Manuka Honning er rent faktisk er blevet godkendt til brug som medicinsk udstyr, på grund af sine helbredende egenskaber og overlegen styrke.

Blandt de mange helbredende egenskaber kan blandt andet nævnes:

Plak reducering, herpes, bakterier, svampe infektioner.

Kliniske forsøg har vist, at Manuka honning, effektivt kan udrydde mere end 250 kliniske bakteriestammer, herunder resistente sorter som:

  • MRSA

  • MSSA

  • VRE

  • Helicobacter pylori (som kan forårsage mavesår)

Med den stigende trussel af antibiotikaresistente infektioner og medicin overforbrug,  er manuka honning et spændende og meget interessant alternativ.

- Og så smager det ovenikøbet dejligt.

 

Manuka Honning kan bruges invortes og udvortes på hudens overflade.

Sådan kan du bruge det:

Invortes: minimum 3 skefulde hver dag, en halv time før måltider og før sengetid.

Udvortes anvendelser: Manuka Honning med et aktivitetsniveau over UMF 20+ (MGO 400 +) bør anvendes direkte på den inficerede sår og dækket med en septisk gaze i mindst 20 minutter eller så længe kroppen tolererer det. Skyl såret med varmt vand og gentag Manuka honning behandlingen hver anden time for at kroppen vænner sig til den aktive ingrediens i Manuka honning, og bedre optager den.