De 8 absolut vigtigste elementer for din sundhed og dit helbred

Vil du have opskriften på et liv med en normal vægt, masser af energi og vitalitet? Hvad er nu det for noget?
I min hverdag på klinikken møder jeg alt for mange mennesker, der går rundt og har det ”halv godt” og har alt for mange små skavanker. Efterhånden er det blevet en helt almindelig tilstand. Vi registrerer dårlig nok, at ryggen gør ondt, hovedpine alt for ofte, total oppustet, dårlig fordøjelse, over- eller undervægt, dårlig ånde, træthed og depressioner for bare at nævne nogle få.

Vi er blevet vandt til, at det at have det super godt, være sprængfyldt med energi og ikke have ondt ét eneste sted – ja, det er kun for supermennesker og total helsefreaks. Men NEJ. Sådan er det faktisk ikke. Vi kan selv ved ganske små ændringer gøre en kæmpe forskel.

Det giver mig en kæmpe glæde, og det er her jeg finder min daglige passion for mit arbejde, at se hvor lidt der nogle gange skal til, før mine klienter faktisk kan få en enorm forbedring i deres energiniveau og velbefindende.
Så lad mig lige få lov at gentage mig selv igen. 

De 8 absolut vigtigste elementer for din sundhed og dit helbred. Læs dem her:

 • Den luft vi indånder, og den måde vi trækker vejret på
 • Det vand vi drikker
 • Den mad vi spiser
 • De tanker vi tænker
 • De ord vi taler og siger til os selv
 • De bevægelser vi laver
 • De ting vi opsøger
 • Den søvn vi får

 

Den luft vi indånder, og den måde vi trækker vejret på

Ved du, at korrekt vejrtrækning er den mest effektive og powerfulde vej til at skabe øjeblikkelige forbedringer og helbredelse i såvel din fysiske, som din psykiske tilstand? Og ved du, at kun 1 ud af 9 personer ved, hvordan de skal trække vejret rigtigt? De fleste mennesker udnytter kun 2/3 af deres lungers iltkapacitet. Mange trækker vejret alt for hurtigt og overfladisk, hvilket bruger 20 % mere energi end ved en dyb og langsom vejrtrækning. Når vi udånder, frigiver vi 70 % af kroppens affaldsstoffer – det er derfor, at det er så vigtigt. Og derfor lange dybe udåndinger er så effektive og et helt naturligt detox filter, som vi alle har til rådighed.


En god lille øvelse:

 • Læg dig fladt på ryggen med begge dine hænder placeret lige under navlen.
 • Træk vejret ind mens du tæller til 5 og skubber maven op/laver ballonmave fordi den fyldes med luft.
 • Hold vejret mens du igen tæller til 5.
 • Nu puster du langsomt ud, mens du igen tæller til 5 og lader hænderne på maven sænke sig/gør maven helt flad.
 • Gentag øvelsen i min. 5 min.
 • Når du føler dig tryg ved øvelsen, bør du gentage den mindst 2 gange 5 minutter dagligt.

 

Det vand vi drikker

Fordelene ved rent drikkevand er så fantastiske, at det kaldes den glemte hemmelighed bag al sundhed. Og vi taler om rent postevand tak!
75 % af din krop består af vand og din hjerne består af 90 % vand. Fortæller det dig ikke noget? Får du ikke lyst til altid at have et glas vand tilgængeligt?
De fleste lever i en kronisk tilstand af dehydrering uden at vide det. Husk, venter du med at drikke til du er tørstig, så er du allerede dehydreret – og det påvirker dine celler. Drik længe inden tørsten melder sig og gerne fordelt over hele dagen.
Vand er simpelthen nøglen til et sundt helbred! Hele din krops processer er afhængig af vand. Det hjælper med at hele og helbrede kroppen for sygdom og lidelser, det renser hele systemet og hjælper til en bedre fordøjelse og endda bedre sexuel ydelse. Vand booster også dit immunforsvar og dit energiniveau. Du vil føle dig skarpere mentalt.
Og husk: Te, kaffe, cola, sodavand, saftevand, vin, øl og andre sjove energidrikke kan IKKE erstatte rent vand. Det vil svare til, at du vælger at vaske gulv eller vaske din bil i cola og kaffe – det bliver den vist ikke flot af vel? Det samme gælder for dig!


Den mad vi spiser

Det er blevet sagt og skrevet rigtig mange gange: ”DU ER HVAD DU SPISER”. Og jeg vil rigtig gerne slå fast: Det er SANDT!!! Men der kan skrives endnu mere til denne sandhedssigende sætning:
”Du er, hvad du konsekvent har spist, fordøjet, optaget og ellimineret”. Så med denne viden og tankegang, kan du ikke alene se, hvordan du har det lige her og nu, men du kan også med tanke på din kost helt selv bestemme, hvordan du vil have det i fremtiden. Og lige så vigtigt som det er, hvad der kommer ind, er det nøjagtig lige så vigtig, hvad der kommer ud. 
Spis mad der er nærende. Næringsstoffer er de stoffer, der findes i fødevarer, som giver vores celler mulighed for at skabe alle de vigtige forbindelser og reproducerer sig selv korrekt. 
Så sørg for masser af levende mad, frisk mad fyldt med grønt og frugt, friskpressede grøntsagsjuicer, fisk, gode fedtstoffer, mandler, nødder, grove kornprodukter mv. Sørger du for at fylde din krop med gode og friske råvarer, er der også bedre plads til en dag med vino & sweets ;-)
Og jeg har nævnt det så ofte – sørg nu for den syre/base balance – det holder dig ikke bare sund, men slank.


De tanker vi tænker

En meget vigtig og stor del af vores velvære, trivsel og sundhedstilstand er de tanker, som vi tænker. Både bevidst og ubevidst.  Den måde vi tænker på, både bevidst og ubevidst vil have en afgørende effekt på den måde, vi føler på lige her og nu. Og det vi føler lige her og nu, vil have en afgørende effekt på alle vores handlinger. Både gode og dårlige vaner er direkte forbundet med vores måde at tænke og føle på.

Ubevidste tanker er langt de stærkeste. De kan ”trigge” vores handlinger og ofte være fundamentet for vore bevidste tanker. Den gode nyhed er: De kan begge ændres og om-programmeres. Det kræver blot et bevidst valg, øvelse og bevidsthed hver eneste dag.
Hvad er dine nuværende overbevisninger lige nu? Hvad tænker du om din sundhed og dit helbred? Hvad tænker du om din energi og vitalitet? Din ældningsproces? Hvad tænker du om sygdom? Hvad tænker du om DIG? Og hvad vil egentlig være bedre for dig at tænke? Tænk lidt over det…


De ord vi taler og siger til os selv

Jeg vil anbefale dig, at holde mindst lige så meget øje med de ord du siger, som dine tanker. De er meget mere betydningsfulde end du tror. Går du rundt og siger hele tiden, at livet er hårdt? Det er svært? Jeg er altid træt? Taler du hele tiden om dig selv i negative vendinger? Pas på – for hvad du siger, bliver din virkelighed. Tal altid pænt, selvkærligt og anerkendende til og om dig selv og se, hvor stor en forandring det hurtigt bringer dit liv. Måske tænker du, sikke noget pjat, det kan ikke passe? Jeg kan kun sige: Prøv det og se det selv. Positive tanker og ord tiltrækker positive ting i livet – det samme gælder så for det negative, og hvem ønsker det?
Er livet ikke skønt?
Jeg har selv en fast sætning jeg siger mindst 100 gange om dagen til mig selv. Det er meget privat, men jeg har valgt at dele den med dig alligevel for inspirationens skyld:
”Jeg er ung, smuk, sund, slank, rig og rask og jeg elsker mig selv af hele mit hjerte.”
 

De bevægelser vi laver

Vores krop er aldrig blevet skabt til at sidde stille. Bevægelse, tryk og fysiske udfordringer er med til at opretholde og skabe vækst i kroppen. Hvis du fjerner al bevægelse, vil du automatisk fjerne kroppens naturlige evne til at forynge sig selv og blive stærkere. Det er Universets ubestridte kendsgerning. Derfor kan vi også godt regne ud, at den livsstil vi hele tiden tilegner os, hvor anstrengelse og bevægelse gerne skal være så lidt som muligt, alt skal være let og bekvemt ikke kan medføre det bedste resultat for vores krop. Vi forventer at få alle fordele, men vil ikke betale prisen.

Som jeg har skrevet før: Hvis du ændrer din kropsholdning, kan du ændre dit liv. Ved at lave ganske få ændringer, måske en lille øvelse et par gange om ugen, kan være med til at skabe enorme forandringer og lindre eller sågar fjerne kroniske smerter. Jeg beder dig ikke om at løbe en Marathon eller melde dig ind i den lokale fodboldklub – nej, jeg taler ganske almindelig bevægelse. Gå en tur hver dag, hvor du samtidig trækker vejret, dans dig glad, stræk dig hver eneste dag, dyrk sex, tag trappen i stedet for elevatoren, tag cyklen på arbejde, leg mere med børnene. Ja, der er mange måder at få bevægelse på. Hvordan vil du få mere bevægelse ind i din hverdag?


Du får her nogle flere fordele ved bevægelse og regelmæssig motion:

 • Øget energi
 • Øget selvværd
 • Øget mental fokus
 • Godt for hjertet
 • Forebygger risiko for osteoporosis
 • Forebygger risiko for brystcancer med op til 60 %
 • Øger din muskelstyrke og udholdenhed
 • Reducerer depression og tristhed

- og jeg kan nævne mindst 50 fordele mere…


De ting vi opsøger

Dine øjne er et spejl til din sjæl – sådan er det blevet sagt i tusindvis af år. Og det er uden tvivl en metafor med dyb sandhed. For uanset hvad vi kontinuerligt kigger på og opsøger, vil automatisk afspejle, hvem vi er, hvad vi føler og i sidste ende afspejle vores handlinger, og det vi modtager. Vores krop, vores sind og alt i og omkring os, afspejler tydeligt det vi omgiver os med, og det vi ser på fra minut til minut.
Uanset hvor vi kigger med åbne eller lukkede øjne, er det en direkte afspejling af det, som vi oplever. 
Denne simple kendsgerning er groft overset og undervurderet af de fleste af os. Men når vi én gang accepterer denne kendsgerning og ændrer det vi ser på, i både den indre og ydre verden, så ændrer vi også automatisk vores liv.
Der er 4 typer visioner, der har afgørende betydning i vores liv:

 • Bevidst fokus
 • Bevidst fantasi og forestillingsevne
 • Ubevidst fokus
 • Ubevidst fantasi og forestillingsevne


Alle 4 er ubeskrivelige stærke og powerfulde, og alle kan ændres og med umiddelbar effekt.
Brug hver dag et par minutter til at forestille dig dit drømmeliv, forestil dig du er sund, rask og fuld af energi, forestil dig stærk, glad osv. Du ved, hvad der har mest betydning for dig. Fokusér dagligt på dine mål, ønsker og drømme og se det for dig.
I starten kan det virke som hokus pokus og noget ny-moderne opreklameret bævl, men tro mig: Det virker!
    

Den søvn, som vi får

Søvn er kroppens måde at genoplade, heale, rense og regenerere sig selv på. 
Alle er forskellige, men langt størstedelen af os, føler vi kan sove meget længere end vi egentlig har brug for. Dette kan skyldes forkert kost, stress og andre ubalancer. Når vi er i balance fysisk og psykisk, er vi i stand til at falde i søvn let og hurtigt – senest 10-15 minutter efter vi har lagt os i sengen. Og vi bør vågne fuldstændig udsovede, friske og energifyldte.

Her har du et par punkter, der viser hvor vigtig søvn er for dig:

 • Søvn hjælper med at reparere din krop
 • Søvn hjælper med at holde dit hjerte sundt
 • Søvn reducerer stress markant
 • Søvn forbedrer din hukommelse
 • Søvn hjælper dig til den rigtige vægt  
   

Jeg brænder for, at dele denne livsvigtige viden med dig. Det er kun 8, men 8 enormt vigtige punkter i dit liv. Det kan have stor indflydelse på alt, hvad du foretager dig.

Jeg har valgt at dele punkterne med dig, så du kan komme i gang allerede NU!

Eller har du lyst til, at vide meget mere og få støtte til at få alle 8 gode vaner ind i din daglige rutine, så er der et kursus på vej. Kurset starter i januar 2012 så har du allerede nu lyst til, at høre meget mere om denne gode investering i dig selv, så skriv til mig:  martin@kropsinstituttet.dk eller ring på tel. 51 16 18 16.