Nu kan man faste uden at blive sulten

"Den fede faste – din smutvej til sundhed" af Martin Bonde Mogensen i samarbejde med journalist Jakob Rubin. Udgivet af Gads Forlag. 2014. ISBN: 978-87-12-04975-3.

ENDNU EN BOG OM SUNDHED?

"Den fede faste" er ikke bare en bog, men en vejledning til ny livsstil, hvor sundhed, velvære og skønhed er i højsæde. Udover gode råd, vejledning og sunde opskrifter vil du som læser få en strategi til at forbedre din livsstil indenfor kost og sundhed.
Vi har set mange sundheds- og livsstilsbøger på markedet skrevet af mange forfattere med ekspertise indenfor området. Ofte ser man læsere købe disse bøger som et desperat søgen efter en nem løsning på sundheden. Men vi ser ofte at bøgerne bliver lagt på hylden igen efter læsningen af to kapitler, fordi læseren har svært ved at følge instruktionerne og forholde sig til den livsstilsændring, som bøgerne anbefaler. Vi havde på en fornemmelse at "Den fede faste", bogen der handler om din smutvej til sundhed, ville være noget helt specielt at læse. Faktisk nøjes vi ikke kun med at læse bogen, men vi taler om den, vi afprøver opskrifterne og oplever succes efter fuldførelsen af disse anvisninger, der er i bogen.
Vi oplever også at bogens indhold, når det kommer til opskrifter og vejledninger, ikke bare er blevet nedfældet pga. tidens moderne sundhedstrend, der hele tiden udskiftes alt efter hvilken årstider eller den retning samfundet bevæger sig hen imod. Tvæt imod er "Den fede faste" bygget på fundamental viden om, hvordan kroppen fungere, og hvordan vores kost og livsstil har en stor indflydelse på din sundhed.
Vi tror, at alle kan lære noget fra bogen og være i stand til at afprøve og implementere de gode råd uden besvær. Bogen er let læselig og ovenikøbet med farverige visualiseringer, der gør, at du får en god oplevelse under læsningen.

ER BOGEN BRUGBAR? VIRKER DEN?

Med de 168 sider kan du læse om bl.a. hvordan din krop fungere (specielt maven) og få en grundlæggende viden om kroppens evne til at gøre ting, du aldrig har drømt om. Uanset om du er mand eller kvinde, ung eller gammel kan du lære, hvilken knap som du skal trykke på for at få opfyldt dit ønske om nem sundhed og velvære. Udover disse får du meget konkrete og nemme kurprogrammer, som du nemt kan gå til. Hvis du beslutter dig for at prøve en af de mange spændende opskrifter, vil du evt. opleve en helt ny verden af madingredienser, som du ikke troede fandtes.

BRUG AF FAGLIG VIDEN I DIT PRIVATLIV

Vi ser tydelig at bogen er skrevet ud fra erfaringer og faglig ekspertise, der ikke altid bliver snakket om, som man egentlig burde. Vi ser ofte, at folk vælger en løsning indenfor symptombehandling. Ofte involverer dette at vi bruger medicin præparater, der skader os med bivirkninger mere end det gør gavn. Vi glemmer at se vores sundhed som en helhed og tager sundhed forgivet i vores dagligdag. Vi synes at bogen er med til at påminde os om det mest elementære og grundlæggende omkring forebyggelse af livsstilssygdomme. Kort sagt burde vi se den mad, vi spiser, som medicin og brandstof til kroppen.
Som læser af "Den fede faste" bliver man klar til at løfte sin daglige hygiejne situation på et højere niveau end den man er van til. Med dette menes der, du kan vaske dig selv indvendig som udvendig.

ANBEFALING

Vi anbefaler at hver husstand har "Den fede faste" læggende på stuebordet, køkkenbordet eller spisebordet, da den både kan erstatte flere opskriftbøger og faglitteratur. Kort sagt er bogen en som hele hjemmet kan være fælles om. Underhold dig selv med testspørgsmål og se hvilke kostplaner, der passer til dig. Få inspiration til spændende og nærende madopskrifter under din udrensningskur.

Vær opmærksom på, vi ikke har modtaget løn for at skrive denne anmeldelse. Vi skriver blot for at dele og anbefale de gode ting i livet.
Boganmeldelsen er skrevet af:


Lykke Jensen, fysioterapeut og sundhedsmassør.
Lattapon Injaroen, sundheds marketings konsulent.