Boghvedegrød: Power Bowl

boghvedegr%C3%B8d.jpg

Vi ELSKER at starte dagen med en portion dejligt, nærende grød!

Grød om morgenen er både sundt - det indeholder fuldkorn, vitaminer, mineraler og masser af fibre - billigt, mættende og ikke mindt ren forkælelse!

Vores boghvedegrød er super sund, smækfyldt med proteiner og fantastisk at begynde en ny dag på!

Det skal du bruge:

  • 5 dl kogende vand

  • 1,5 dl boghvede*

  • 1,5 dl hvid quinoa

  • 1 spsk. sesamfrø

  • 1/2 tsk kardemomme

  • 1 tsk. vaniljepulver

  • 1 knsp. salt (gerne Himalayasalt eller Læsø sydesalt, hvis du har det)

Topping:

Vi har brugt brombær, blåbær, lidt pistacienødder og et drys kanel. Hvis grøden skal være sød – især til de små – så brug lidt uopvarmet økologisk honning eller palmesukker, som ikke påvirker blodsukkeret på samme måde som hvidt sukker.

Sådan gør du:

Hæld vandet over boghveden og quinoaen. Bring grøden i kog, og lad den stå under låg og simre i cirka 15 minutter.

Kom sesamfrø, kardemomme og vanilje i, og giv grøden lidt salt.

Lad den koge i yderligere 10 minutter, eller indtil grøden er lind og blød.

Servér grøden i en bowl, og pynt den med dine favorittoppings.


*Hvorfor bruger vi boghvede?

Boghvede er proteinrig og letfordøjelig form for hvede, der tilmed er

glutenfri. Derfor er den rigtig god at bruge i grød og meget andet. Den er desuden rig på vitaminer og mineraler og indeholder næsten ingen stivelse, hvilket også gør den god for dit blodsukker, kolesteroltal og blodtryk. Lav grød, bag boller, eller brug hel boghvede som drys på din morgenmad. Fik vi nævnt, at boghvede ikke indeholder gluten? Det er virkelig en madvare, der gør din mave glad!


Til den travle morgen:

Har du nogen gange ALT for travlt fra morgenen af? Så miks en hurtig Chia to go sammen. Den kan du nemlig forberede dagen før, og tage med dig inden du løber ud af døren!