Plan og opskrifter til 3 dage på suppe
Du kommer ikke til at mangle næring
Menneskekroppen er designet til at optage næringsstoffer fra naturlige råvarer, så når du f.eks. spiser tomater, indeholder de ikke bare ét sundt stof, men mange forskellige stoffer, som påvirker hinanden indbyrdes. Kroppen har ligeledes forskellige enzymer og såkaldte mineral-aktivatorer, som bruges til at optage næringsstoffer fra den mad, vi spiser. Og hvor de enzymer og aktivatorer er almindeligt forekommende i naturlige fødevarer, så er det helt anderledes med syntetiske vitaminer, hvor næringsstofferne typisk er isolerede. Det er derfor ganske enkelt sundere at spise sig til næringsstoffer fra fødevarer i stedet for at spise syntetisk isolerede næringsstoffer i pilleform.
Dine superseje smoothies og supper vil med garanti være sprængfyldte med superfoods i deres reneste form: grøntsager!
Følg planen
Indkøbsliste til 3 dage på suppe
(indkøbslisten er beregnet til 2 personer)
1 pose alm løg
1 lille ananas
3 spiseklare avocadoer
4 bakker babyspinat
2 bananer
1 bundt bladselleristilke
1 broccoli
50 g cashewnødder
6 citroner
1 bakke frisk gurkemeje
1 lille frisk peberrod
400 g frosne ærter
1 grøn squash
1 pose grønkål
1 kg gulerødder
3 hvidløg
1 bakke ingefær
2 pastinakker
1 persillerod
2 porrer
1 rød chilli
1 rød peberfrugt
1 lille pose rødbeder
1 pose røde linser
1 pose rødløg
1 skalotteløg
1 pose sorte bønner
1 stor sød kartoffel
1 lille bundt timian
1 dåse vaniljepulver
1 æble
1 glas kokosolie
lidt chiafrø
uopvarmet honning
3 dåser kokosmælk
kokosvand (kan undlades) og erstattes med vand
1 flaske tamari (glutenfri soya sauce)
Opskrifterne - dag 1
Alle opskrifter er til 2 person
Sød avocadobowle kl. 08.00-09.00
4 dl kokosvand
2 spsk hampefrøskaller
1 spsk brændenældepulver
4 dl frisk spinat, skyllet og drænet
3 dl frisk ananas, skrællet og skåret i små tern (kan være frossen)
2 avocadoer, udstenede, skrællede og skåret i små stykker
Grøntkålssuppe kl. 12.00-13.00
1 spsk kokosolie
1 stort løg, pillet og skåret i små stykker
1 fed hvidløg, pillet og knust
1 persillerod, skrællet og skåret i små stykker
1 grøn squash, skyllet og skåret i små stykker
1 bundt grønkål (ca. 4 store blade), skyllet, dr.net og hakket groft
1 håndfuld spinatblade, skyllede og dr.nede
1/2 liter bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
1-2 spsk tamari
Gulerodssuppe kl. 15.00-16.00
2 spsk kokosolie
1 rødløg
2 fed hvidløg, pillede og skåret i små stykker
2 cm ingefær, revet
4 store gulerødder, skrællede og skåret i små stykker
1 1/2 dl røde linser
3 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
4 dl kokosmælk
1 citron, kun saften
1-2 spsk tamari
Ærtesuppe kl. 18.00-19.00
1 spsk kokosolie
1 stort rødløg, pillet og skåret i små stykker
1/2 porre, renset og skåret i tynde skiver
200 g frosne ærter
1/2 liter bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
1 spsk citronsaft
1-2 spsk tamari
Opskrifterne - dag 2
Alle opskrifter er til 2 person
KOLD GRØNKÅLSBOWLE kl. 08.00-09.00
1 dl kokosvand
2 dl kokosmælk
1 banan (må gerne være frossen), skrællet
1 dl cashewnødder
2 . dl grønkål, skyllet og hakket
2 cm frisk ingefær, skrællet og finthakket
2 spsk hampeproteinpulver
2 spsk chiafrø
2 cm frisk gurkemeje, skrællet og finthakket
1 spsk manukahonning eller uopvarmet honning af god kvalitet
Spinatsuppe kl. 12.00-13.00
1 spsk kokosolie
2 rødløg, pillede og skåret i små stykker
2 fed hvidløg, pillede og knuste
1 tsk frisk ingefær, revet
1 pastinak, skrællet og skåret i små stykker
4 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
3 store håndfulde frisk spinat, skyllet og drænet
1-2 spsk tamari
SØD KARTOFFELSUPPE kl. 15.00-16.00
1 spsk kokosolie
1 løg, pillet og skåret i små stykker
3 fed hvidløg, pillede og knuste
1 cm ingefær, skrællet og hakket
2 dl røde linser
1 sød kartoffel, skrællet og skåret i små stykker
3 gulerødder, skrællede og skåret i små stykker
1 pastinak, skrællet og skåret i små stykker
1/2 tsk rød chili, skyllet og finthakket uden kerner
1 tsk gurkemeje, finthakket
7 1/2 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
2 spsk tamari eller efter smag
RØDBEDESUPPE kl. 18.00-19.99
2 spsk kokosolie
1 rødløg, pillet og skåret i små stykker
2 fed hvidløg, pillede og skåret i små stykker
2 stilke bladselleri, fintsnittede
350 g rødbeder, skrællede og skåret i tern
1 æble, udkernet og skåret i tern
1/2 liter bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
1 citron, kun saften
2 spsk tamari eller efter smag
evt. lidt friskrevet peberrod
Opskrifterne - dag 3
Alle opskrifter er til 2 person
SPINAT- OG KOKOSBOWLE kl. 08.00-09.00
1 banan, skrællet
1 avocado, udstenet og skrællet
2 dl kokosmælk
1 dl kokosvand
1 tsk vaniljepulver
2 spsk hampeproteinpulver
1 spsk chiafrø
4 dl babyspinat, skyllet og drænet
BROCCOLISUPPE kl. 12.00-13.00
1 spsk kokosolie
1 løg, pillet og skåret i små stykker
1 skalotteløg, pillet og skåret i små stykker
1 lille broccoli, delt i buketter
1 spsk friske timianblade
1 dl frosne ærter
1/2 liter bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
1-2 spsk tamari
SORT BØNNESUPPE kl. 15.00-16.00
1 spsk ghee eller kokosolie
1 løg, pillet og skåret i små stykker
2 fed hvidløg, pillede og finthakkede
2 stilke bladselleri, rensede og skåret i skiver
2 gulerødder, skrællede og skåret i små stykker
1/2 rød peber, skyllet, udkernet og skåret i små stykker
7 1/2 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
2 1/2 dl sorte bønner, skyllede og drænede
1/2 citron, kun saften
1 spsk tamari eller efter smag
SELLERISUPPE kl. 18.00-19.00
2 spsk kokosolie
1 løg, pillet og skåret i små stykker
2 fed hvidløg, pillede og knuste
1 porre, renset og snittet i tynde skiver
2 stilke bladselleri, rensede og skåret i små stykker
4 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær
2 dl kokosmælk eller kokosfløde
2 spsk tamari eller efter smag