Plan og opskrifter til 3 dage på suppe

soup.jpg
 

Du kommer ikke til at mangle næring

Menneskekroppen er designet til at optage næringsstoffer fra naturlige råvarer, så når du f.eks. spiser tomater, indeholder de ikke bare ét sundt stof, men mange forskellige stoffer, som påvirker hinanden indbyrdes. Kroppen har ligeledes forskellige enzymer og såkaldte mineral-aktivatorer, som bruges til at optage næringsstoffer fra den mad, vi spiser. Og hvor de enzymer og aktivatorer er almindeligt forekommende i naturlige fødevarer, så er det helt anderledes med syntetiske vitaminer, hvor næringsstofferne typisk er isolerede. Det er derfor ganske enkelt sundere at spise sig til næringsstoffer fra fødevarer i stedet for at spise syntetisk isolerede næringsstoffer i pilleform.

Dine superseje smoothies og supper vil med garanti være sprængfyldte med superfoods i deres reneste form: grøntsager!

 
VARME BLENDEDE OG CREMEDE SUPPER
En cremet grøntsagssuppe er noget af det bedste på de mørke kolde dage! Den er fyldt med gode vitaminer, som vi ikke kan få for mange af om vinteren, og så luner den så dejligt. Og det er bare så nemt: Du skærer grøntsagerne i stykker og putter dem og resten af ingredienserne i gryden. Så skal de stå og hygge sig, indtil de er kogt møre, og du blender dem. Din grøntsagssuppe er klar til servering.
 
 
Du behøver ikke en fornem dyr blender til at lave supperne – en stavblender rækker.
 
 
 

Følg planen

3_dages.jpg
tips.jpg
 

Indkøbsliste til 3 dage på suppe

(indkøbslisten er beregnet til 2 personer)

  • 1 pose alm løg

  • 1 lille ananas

  • 3 spiseklare avocadoer

  • 4 bakker babyspinat

  • 2 bananer

  • 1 bundt bladselleristilke

  • 1 broccoli

  • 50 g cashewnødder

  • 6 citroner

  • 1 bakke frisk gurkemeje

  • 1 lille frisk peberrod

  • 400 g frosne ærter

  • 1 grøn squash

  • 1 pose grønkål

  • 1 kg gulerødder

  • 3 hvidløg

  • 1 bakke ingefær

  • 2 pastinakker

  • 1 persillerod

  • 2 porrer

  • 1 rød chilli

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 lille pose rødbeder

  • 1 pose røde linser

  • 1 pose rødløg

  • 1 skalotteløg

  • 1 pose sorte bønner

  • 1 stor sød kartoffel

  • 1 lille bundt timian

  • 1 dåse vaniljepulver

  • 1 æble

  • 1 glas kokosolie

  • lidt chiafrø

  • uopvarmet honning

  • 3 dåser kokosmælk

  • kokosvand (kan undlades) og erstattes med vand

  • 1 flaske tamari (glutenfri soya sauce)

 
 
Holdbarhed på supperne er 3 dage i køleskabet eller 3 måneder i fryseren.
 
 

Opskrifterne - dag 1

Alle opskrifter er til 2 person


Sød avocadobowle kl. 08.00-09.00

  • 4 dl kokosvand

  • 2 spsk hampefrøskaller

  • 1 spsk brændenældepulver

  • 4 dl frisk spinat, skyllet og drænet

  • 3 dl frisk ananas, skrællet og skåret i små tern (kan være frossen)

  • 2 avocadoer, udstenede, skrællede og skåret i små stykker

avocado.jpg

Sådan gør du

Put alle ingredienser i en blender, og kør på høj hastighed, til suppen har en lækker, cremet konsistens.

 
 
Tips:
Lav supperne på forhånd. Frys dem ned.
Og medbring dem på job i en termokande.
Ingen undskyldninger for ikke at være på suppekur
 
 

Grøntkålssuppe kl. 12.00-13.00

  • 1 spsk kokosolie

  • 1 stort løg, pillet og skåret i små stykker

  • 1 fed hvidløg, pillet og knust

  • 1 persillerod, skrællet og skåret i små stykker

  • 1 grøn squash, skyllet og skåret i små stykker

  • 1 bundt grønkål (ca. 4 store blade), skyllet, dr.net og hakket groft

  • 1 håndfuld spinatblade, skyllede og dr.nede

  • 1/2 liter bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 1-2 spsk tamari

Grøntkålssuppe.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolien i en gryde, og svits løg og hvidløg, til løgene er blanke. Tilsæt resten af grøntsagerne, og vend det hele godt rundt. Tilsæt bouillon, og lad det simre, til alle grøntsagerne er møre. Smag til med tamari, og blend, til suppen har en jævn og cremet konsistens.

 

Gulerodssuppe kl. 15.00-16.00

  • 2 spsk kokosolie

  • 1 rødløg

  • 2 fed hvidløg, pillede og skåret i små stykker

  • 2 cm ingefær, revet

  • 4 store gulerødder, skrællede og skåret i små stykker

  • 1 1/2 dl røde linser

  • 3 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 4 dl kokosmælk

  • 1 citron, kun saften

  • 1-2 spsk tamari

carrots.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolien i en gryde, og svits løg og hvidløg, til løgene er blanke. Tilsæt resten af grøntsagerne, og vend det godt sammen med løgblandingen. Tilsæt bouillon, og lad det simre, til grøntsagerne er møre. Smag til med tamari, og blend, til suppen har en jævn og cremet konsistens.

 

Ærtesuppe kl. 18.00-19.00

  • 1 spsk kokosolie

  • 1 stort rødløg, pillet og skåret i små stykker

  • 1/2 porre, renset og skåret i tynde skiver

  • 200 g frosne ærter

  • 1/2 liter bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 1 spsk citronsaft

  • 1-2 spsk tamari

Ærtesuppe.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolien i en gryde, og svits løgene, til de er blanke. Tilsæt resten af grøntsagerne, og vend dem i løgblandingen. Tilsæt bouillon, og lad det simre, til grøntsagerne er møre. Tilsæt citronsaft, og smag til med tamari.

 

Opskrifterne - dag 2

Alle opskrifter er til 2 person


KOLD GRØNKÅLSBOWLE kl. 08.00-09.00

  • 1 dl kokosvand

  • 2 dl kokosmælk

  • 1 banan (må gerne være frossen), skrællet

  • 1 dl cashewnødder

  • 2 . dl grønkål, skyllet og hakket

  • 2 cm frisk ingefær, skrællet og finthakket

  • 2 spsk hampeproteinpulver

  • 2 spsk chiafrø

  • 2 cm frisk gurkemeje, skrællet og finthakket

  • 1 spsk manukahonning eller uopvarmet honning af god kvalitet

Grøntkålssuppe.jpg

Sådan gør du

Put alle ingredienser i en blender, og kør på høj hastighed, til suppen har en lækker, cremet konsistens.

 

Spinatsuppe kl. 12.00-13.00

  •  1 spsk kokosolie

  • 2 rødløg, pillede og skåret i små stykker

  • 2 fed hvidløg, pillede og knuste

  • 1 tsk frisk ingefær, revet

  • 1 pastinak, skrællet og skåret i små stykker

  • 4 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 3 store håndfulde frisk spinat, skyllet og drænet

  • 1-2 spsk tamari

Spinatsuppe.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolien i en gryde, og svits løg, hvidløg og ingefær, til løgene er blanke. Vend pastinakken i løgblandingen. Tilsæt bouillon, og lad det simre, til pastinakken er mør. Tilsæt spinat, og lad det simre, til bladene falder sammen. Smag til med tamari, og blend, til suppen har en jævn og cremet konsistens.

 

SØD KARTOFFELSUPPE kl. 15.00-16.00

  • 1 spsk kokosolie

  • 1 løg, pillet og skåret i små stykker

  • 3 fed hvidløg, pillede og knuste

  • 1 cm ingefær, skrællet og hakket

  • 2 dl røde linser

  • 1 sød kartoffel, skrællet og skåret i små stykker

  • 3 gulerødder, skrællede og skåret i små stykker

  • 1 pastinak, skrællet og skåret i små stykker

  • 1/2 tsk rød chili, skyllet og finthakket uden kerner

  • 1 tsk gurkemeje, finthakket

  • 7 1/2 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 2 spsk tamari eller efter smag

SØD-KARTOFFELSUPPE.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolien i en gryde, og svits løg, hvidløg og ingefær, til løgene er blanke. Tilsæt linser, grøntsager og gurkemeje, og vend det hele med løgblandingen. Tilsæt bouillon, og lad det simre, til grøntsager og linser er møre. Smag til med tamari, og blend suppen, til den har en jævn og cremet konsistens.

 

RØDBEDESUPPE kl. 18.00-19.99

  • 2 spsk kokosolie

  • 1 rødløg, pillet og skåret i små stykker

  • 2 fed hvidløg, pillede og skåret i små stykker

  • 2 stilke bladselleri, fintsnittede

  • 350 g rødbeder, skrællede og skåret i tern

  • 1 æble, udkernet og skåret i tern

  • 1/2 liter bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 1 citron, kun saften

  • 2 spsk tamari eller efter smag

  • evt. lidt friskrevet peberrod

RØDBEDESUPPE.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolien i en gryde, og svits løg og hvidløg, til løgene er blanke. Tilsæt grøntsager og æble, og vend det hele med løgblandingen. Tilsæt bouillon, og lad det simre, til rødbederne er møre. Tilsæt citronsaft, og smag til med tamari og evt. peberrod. Blend suppen, til den har en jævn og cremet konsistens.

 

Opskrifterne - dag 3

Alle opskrifter er til 2 person


SPINAT- OG KOKOSBOWLE kl. 08.00-09.00

  • 1 banan, skrællet

  • 1 avocado, udstenet og skrællet

  • 2 dl kokosmælk

  • 1 dl kokosvand

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 2 spsk hampeproteinpulver

  • 1 spsk chiafrø

  • 4 dl babyspinat, skyllet og drænet

SPINAT--OG-KOKOSBOWLE.jpg

Sådan gør du

Put alle ingredienser i en blender, og kør på høj hastighed, til suppen har en lækker, cremet konsistens.

 
 

BROCCOLISUPPE kl. 12.00-13.00

  • 1 spsk kokosolie

  • 1 løg, pillet og skåret i små stykker

  • 1 skalotteløg, pillet og skåret i små stykker

  • 1 lille broccoli, delt i buketter

  • 1 spsk friske timianblade

  • 1 dl frosne ærter

  • 1/2 liter bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 1-2 spsk tamari

BROCCOLISUPPE.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolien i en gryde, og svits løgene, til de er blanke. Tilsæt broccoli, timian og ærter, og vend det hele godt sammen. Tilsæt bouillonen, og lad det simre, til broccolien er mør. Smag til med tamari, og blend, til suppen har en jævn og cremet konsistens.

 

SORT BØNNESUPPE kl. 15.00-16.00

  • 1 spsk ghee eller kokosolie

  • 1 løg, pillet og skåret i små stykker

  • 2 fed hvidløg, pillede og finthakkede

  • 2 stilke bladselleri, rensede og skåret i skiver

  • 2 gulerødder, skrællede og skåret i små stykker

  • 1/2 rød peber, skyllet, udkernet og skåret i små stykker

  • 7 1/2 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 2 1/2 dl sorte bønner, skyllede og drænede

  • 1/2 citron, kun saften

  • 1 spsk tamari eller efter smag

sORT-BØNNESUPPE.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolien i en gryde, og svits løg og hvidløg, til løgene er blanke. Tilsæt grøntsager, og vend det godt sammen med løgblandingen. Tilsæt bouillon, og lad det simre, til grøntsagerne er møre. Tilsæt de sorte bønner og citronsaft, smag til med tamari, og blend, til suppen har en jævn og cremet konsistens. Put evt. lidt ekstra kogt vand i suppen, så du får den konsistens, du vil have.

 

SELLERISUPPE kl. 18.00-19.00

  • 2 spsk kokosolie

  • 1 løg, pillet og skåret i små stykker

  • 2 fed hvidløg, pillede og knuste

  • 1 porre, renset og snittet i tynde skiver

  • 2 stilke bladselleri, rensede og skåret i små stykker

  • 4 dl bouillon lavet af Morga grøntsagsbouillon uden gluten og gær

  • 2 dl kokosmælk eller kokosfløde

  • 2 spsk tamari eller efter smag

SELLERISUPPE.jpg

Sådan gør du

Varm kokosolie i en gryde, og svits løg og hvidløg, til løgene er blanke. Tilsæt resten af grøntsagerne, og vend dem rundt i løgblandingen. Tilsæt bouillon og kokosmælk, og lad det simre, til grøntsagerne er møre. Smag til med tamari, og blend suppen, til den har en jævn og cremet konsistens.