Glutenfrie proteinboller

Glutenfri grønne proteinboller
Bollerne kan spises alene eller sammen med et måltid mad…

Bollerne kan spises alene eller sammen med et måltid mad…

Vi elsker at bage.

Duften af nybagt brød, der breder sig fra ovnen ud i hjemmet, er for os ensbetydende med hygge!

For os har det været vigtigt, at kunne bevare netop denne hygge samtidig med, at vi er konsekvente omkring at leve glutenfrit. Derfor har vi testet mange – rigtig mange! – opskrifter, og vi vil gerne dele de bedste med dig her. For det er faktisk lettere, end man tror, at leve glutenfrit når først man har fået smag for det. Og hjemmebag er det sundeste valg! De mange glutenfrie produkter på hylderne er misforstået sundhed.

Bare fordi der står glutenfri, er det ikke ensbetydende med, at det er sundt. Vi anbefaler gode råvarer uden tilsætningsstoffer, kemikalier og gensplejset majsmel, og bonussen er sundt, nærende bagværk og den herligste duft af hjemmebag og hygge i hele hjemmet.

Her får du én af vores absolut favoritter. Og så gør det ikke noget de er lynhurtige at lave, vel?

 

Grønne proteinboller

Ovo-lakto-vegetarisk, glutenfri

Du får ca. 8 boller

Det skal du bruge

  • 1 broccolihoved inklusive stilk

  • 1 helt æg

  • 2 æggehvider

  • 1 ½ tsk salt (gerne Himalayasalt efter Læsø Sydesalt,

    hvis du har det)

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 spsk HUSK loppefrøskaller

  • 4 spsk kokosfibermel

Topping

  • Lidt chiafrø eller sesamfrø

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 C og dæk en bageplade med bagepapir. Rens broccolien og kør den i en food processor til den er helt fin og ligner ris. Du kan også rive broccolien på et almindeligt rivejern med lidt god håndkraft. Æg og æggehvider vendes i broccolien.

Kom salt, bagepulver, HUSK loppefrøskaller og kokosfibermel i blandingen og ælt dejen med hænderne. Lad dejen hvile i cirka et kvarter.

Form 8 boller af dejen på bagepapiret, drys eventuelt chia- eller sesamfrø på toppen og bag bollerne i ovnen 15-20 minutter til de er gyldne på toppen.

Tip
Alt bliver lettere med en food processor
og en blender. Så vi kan varmt anbefale at
sætte disse køkkenredskaber højt på ønskesedlen,
hvis de ikke allerede er flyttet ind i
dit køkken.

Opskriften er fra vores bog REN selvKÆRLIGHED