Soleksem symptomer - Lær symptomerne at kende

Er du plaget af soleksem?

Så er det ofte et symptom på, at kroppen trænger til at blive udrenset.

Jubiii endelig er der sol og sommer over Danmark. Nu skal det gode vejr for alvor nydes! Eller er du en af dem der, efter en kort stund i solen, får knopper, kløe og/eller brændende hud?

Typiske tegn på soleksem

Det er nogle af de typiske tegn på soleksem. Hvad de fleste ikke tænker over, er at soleksem oftes er symptomer på, at kroppen trænger til at blive udrenset.

Når kroppen skal udrense og dermed afgifte, benytter den sig primært af disse fem veje: Lungerne, nyrerne, leveren, tarmen og huden

Huden er kroppens største organ, som samlet set dækker 2 kvm af vores kropsoverflader.

Hvad er huden primære funktion?

Hudens primære funktion er at beskytte os mod “angreb” udefra, dette værende kulde, varme, bakterier, miljøgifte, forurening, sygdomme og andre skadelige angreb. Derudover er huden ekstrem vigtig for kroppens temperatur regulering og væskebalance. Ca 80 % af huden består af vand, så hvis du selv ser din hud som tør og rynket, kan du yde første hjælp ved at huske at drikke godt med vand.

Huden består at flere lag I det inderste lag Subcutis, også kaldet underhuden, finder vi fedtdepoterne. Affaldsstoffer og toksiner som kroppen af en eller anden årsag ikke kan udskille bliver lageret i fedtcellerne blandt andet her.

Symptomer på soleksem

Sollyset på huden øger dannelsen af frie radikaler, og hvis der i hudens fedtlag er ophobet affaldsstoffer og toksiner, vil det starte en masse reaktioner, som du vil opleve som kløe, hævelser, misfarvning, svie, smerter og andre ubehageligheder.

 

Sollys er en vigtig kilde til D-vitamin

Men husk at solens lys er utrolig vigtig for os danskere da største delen af os ikke har højt nok D-vitamin niveau.

På vores breddegrader er solens UV stråler kun stærke nok fra maj til august til vi kan bruge dem til dannelsen af D-vitamin. Og på det selvsamme tidspunkt begynder de fleste mennesker at beskytte huden med cremer eller solbeskyttende tøj, dette forhindre UV-strålerne i at trænge ind i kroppen til, at vi kan danne naturligt D-vitamin.

D-vitamin er blandt andet vigtigt for kalkoptagelsen i knoglerne og immunsystemet. D-vitaminmangel spiller ligeledes en rolle ved visse kræftformer, hjertelidelser, autoimmune lidelser herunder gigt, sklerose og psoriasis, diabetes, depression, muskelsvækkelser, 

Så der er meget at tænke over, når du går ud i solen. Husk at få nogle af solens stråler direkte på huden, men beskyt dig mod de stærke stråler midt på dagen. Og hvis du har tendens til soleksem skal du overveje en udrensning!

Læs også: Hvad er udrensning?

Udrensning mod soleksem

Med en udrensning taler vi om at spise sig til en pæn og sund hud, og det er virkelig rigtigt. Så længere du fodre den med gode næringsstoffer blandt andet, vitaminer og mineraler, vil du kunne bevare din hud sund og fin i længere tid.

Læs også: Udrensning af kroppen - Boost din energi

For et trænet øje fortæller et hurtigt kig på huden mere end tusinde ord, nogle mener at placeringen af eventuelle hudskader, fortæller noget om hvilke underliggende organer der har problemer. Hvis du tør, kan du selv kigge nærmere på det.

Pas på dig selv

Pas på dig selv derude i solen, men husk at få fyldt depoterne op, altså med D-vitamin. Fedtdepoterne med affaldsstoffer må du få renset ud i hurtigst muligt. Leveren kan lagere D-vitamin i op til 3 måneder, så god fornøjelse!