Andrea Elisabeth Rudolph: "For mig handler sundhed om et liv i balance"

Andrea Elisabeth Rudolph tror ikke på kure og forbud, men på masser af grønt, en aktiv hverdag – og kage!

 
 

Og så handler sundhed for hende også om økologi, i mad og skønhedsprodukter, og ikke mindst velvære, som hun en gang imellem får et boost af med Kropsinstituttets Body All Mind behandlinger.

Sundhed spiller en meget stor rolle i Andrea Elisabeth Rudolphs liv, men den tidligere radio og tv-vært tænker ikke så meget over at leve sundt. Det falder den 40-årige direktør i Rudolph Care helt naturligt, fordi hun har fået sport og sund mad ind med modermælken.

"Jeg er vokset op i Jylland, hvor man enten lavede lort i den eller gik til sport, og jeg valgte det sidste. Så jeg har altid været fysisk aktiv, og mine forældre har også altid interesseret sig for sund mad, og der var masser af lækre salater og grøntsager hver dag.... og kage klokken 15,"

griner Andrea, som ikke længere spiser kage hver dag klokken 15, men heller ikke er bange for hverken sukker eller kalorier.

 

Dur ikke til forbud

For nogle år siden tilmeldte Andrea sig en bootcamp i håbet om, at træning ville blive noget, som hun ikke kunne undvære i hverdagen. Sådan gik det ikke, for hun egner sig ganske enkelt ikke til at gøre sundhed til et projekt.

"Jeg bryder mig ikke om, når tingene bliver for ekstreme. Her skulle jeg træne hver eneste dag og skrive ned, hvis jeg spiste bare tre mandler. Jeg var ved at brække mig over at træne, og for første gang nogensinde begyndte jeg at blive bange for at være sulten, så jeg fik et mærkeligt forhold til mad, som jeg ikke tror, er sundt – for mig i hvert fald,"

siger Andrea, som startede med en meget lav fedtprocent på 16 og endte helt nede på 13, men ikke brød sig om synet i spejlet.

"Jeg så jo ikke ud, som jeg gerne ville, for det var ikke særligt kvindeligt, og jeg kan godt lide at have former og kurver. Jeg trives bedst med, at intet er forbudt, og jeg kan sagtens mærke på mine bukser, hvis jeg skal spise lidt mindre kage. Det gælder om at have en sund balance, og den synes jeg, at jeg er rigtig god til at have i mit liv,"

siger Andrea, der mest dyrker forskellige former for hård yoga som Hot Yoga og Bikram Yoga, men lige nu er mest til gravid-yoga, for hun venter sit tredje barn – og er i øvrigt bonusmor til to.

 

 

Skønhedspleje uden skidt

For Andrea handler sundhed også om økologi – og dyrevelfærd. Hun spiser ikke kød hver dag og er meget optaget af kun at købe økologisk. Det er der en grund til. For ti år siden blev hun nemlig testet som en del af en kampagne for Greenpeace mod skadelige stoffer i hverdagen, og resultaterne viste, at hun var den af testpersonerne, som havde flest skadelige kemikalier i blodet, selvom hun også var den næstyngste.

"Jeg blev skræmt, for den eneste måde, vi kan komme af med de her kemikalier, er faktisk ved at amme, fordi modermælk er så utroligt fed. Det samme sker med de dyr, vi spiser. Tænk på en ko, hvor tror du, kemikalierne kommer ud hos den? Selvfølgelig i mælken, og derfor er det vigtigt, at vi vælger økologisk mælk frem for mælk fra en konventionel ko,"

siger Andrea, der blev endnu mere chokeret, da hun fandt ud af, at mange af kemikalierne stammede fra alle de skønhedsprodukter, hun i årevis havde forkælet sig selv med i god tro.

"Oplevelsen ændrede meget for mig og den måde, jeg lever mit liv på. Både med hensyn til den mad, vi vælger at putte i munden, men også fordi jeg ikke kunne finde nogen lækre skønheds-produkter på markedet, som var fri for alt det, der kunne skade min og mine børns sundhed,"

siger Andrea, som derfor startede Rudolph Care i 2009.

Rudolph Care er en serie af eksklusive skønhedsprodukter, som er udviklet og produceret i Danmark, og som de første i verden er både Svanemærket og Ecocert-certificeret. Altså luksus skønhedspleje uden skidt.Velværebehandlinger

Under sin anden graviditet var Andrea mere besværet, fordi hun havde fire gange så meget fostervand i maven som normalt, og som en forkælelsesgave forærede hendes mand hende en Body All Mind behandling hos Kropsinstituttet, som består af flere behandlinger i én med bl.a. dybdegående massage, zoneterapi og akupressur. Andrea var først ikke vild med tanken.

"Jeg havde tidligere haft en dårlig oplevelse med body-sds et andet sted, så jeg brød mig ikke om at skulle derind. Men Martin (Bonde Mogensen, red.) lovede mig, at han ville være blid, og så viste det sig jo at være en rigtig dejlig behandling,"

fortæller Andrea, som også døjer med en dum storetå, der er gigtplaget og dermed helt stiv.

Men efter hver behandling har hun mærket en god effekt, og derfor har Andrea også fået flere behandlinger, selvom hun i første omgang var skeptisk.

"Jeg er ikke kommet for at få behandlet et specifikt problem, men for at mærke den utrolige velvære, der kommer efter behandlingen, og fordi det hjælper på storetåen. Den har prøvet mange slags behandlinger, og jeg tror ikke, at noget vil virke in the long run, men jeg har det skønt, når Martin har haft fat i den, og det gør ikke ondt,"

siger Andrea, der bestemt regner med at kigge forbi Kropsinstituttet igen.

"Jeg tror da nok, jeg skal have flere behandlinger. Jeg er ikke sådan én, der er stresset, men jeg kan godt have meget travlt, og så er det en dejlig måde at slappe af på."


Andreas bedste sundhedsråd
"Jeg har det stramt med forbud. Jeg synes, man skal tillade sig selv at nyde livet. Man kan da sagtens øve sig i letkogte grøntsager og lave en skøn salat, så det ikke altid skal være usundt. Men der skal være plads til den brune sovs og et ekstra glas vin her i julen. Det gælder om at finde den sunde balance i livet."

Body All Mind : Vil du også prøve?
Body All Mind er en behandling udviklet af Martin Bonde Mogensen og Martin Kyneb, som kombinerer flere teknikker som dybdegående massage, zoneterapi, akupressur, frigørelse af led og afspænding i én og samme behandling. Behandlingen kan både give velvære, men også løse problemer som dårlig ryg, spændingshovedpine, menstruationssmerter og allergier.

Andrea Elisabeth Rudolph, 40 år, tidligere radio- og tv-vært, nu direktør i Rudolph Care. Gift, og mor til Isolde på 10 år, Alfred på 1 år og gravid igen med termin til foråret. Bonusmor til Alma på 4 år, og Oskar på 9 år.

Økologisk hudpleje
Hos Kropsinstituttet går vi også ind for cremer uden parabener og andet skidt. Du kan købe de økologiske hudplejeprodukter fra Rudolph Care lige her.