Dalh - En af vores yndlingsretter

En af vores yndlingsretter på Sri Lanka er Dalh – skøn og velsmagende vegetarret, som er super let at lave derhjemme.

 
dalh.jpg
 

Vi kan slet ikke lade være med at dele opskriften med dig

  • 3-4 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 5-6 cm frisk ingefær


Alt dette hakkes fint – vi gør det i vores foodprocessor

Kom de hakkede ingredienser op i en tykbundet gryde med smeltet kokosolie. Svits det til det ikke længere dufter af ”friske” ingredienser. Tilsæt 1 spsk Graham Masala paste fra glas (et krydderi du kan få i de fleste supermarkeder) og 1 spsk Graham Masala krydderi i pulverform. Pas på det ikke brænder på.


Tilsæt nu

  • 5 dl røde linser
  • 250 ml flåede eller mosede tomater (helst fra glas)
  • 5 Kefir limeblade (vi har dem altid i fryseren)
  • 3 dl vand
  • Salt efter smag

 

Lad retten stå og simre til linserne er kogt helt møre. Retten kan tåle at stå og simre på svagt blus i flere timer. Det giver mere smag. Server i små skåle og pynt med frisk koriander.
Mættende og velsmagende til en vegetardag!