Kim Boye er blevet forelsket i vores Juice Retreat i Marrakech: "Det var som et eventyr, hvor man virkelig kunne søge ind i sig selv"

For halvandet år siden tog den tidligere fodboldspiller Kim Boye med sin kone Pernille på Juice Retreat i Marrakech. Turen var som et lille eventyr, hvor han både fik lært sig selv, sin krop og sin kone bedre at kende, og han fik virkelig øjnene op for både yoga, juice – og sig selv.

 

Efter Kim Boye stoppede som professionel fodboldspiller, har han ikke haft specielt fokus på at leve sundt. Men han er qua sin fortid meget bevidst om, hvad der er sundt og usundt, så det er ikke burgere og pommes frites, der står på menuen til hverdag. Det var dog hans kone, Pernille Aalund, der fik ideen om at tage på Juice Retreat til Marrakech.

"Men det er jo et virkelig smukt sted, så det var ikke svært at overtale mig! Sundhed skræmmer mig heller ikke, så jeg havde ikke noget imod at prøve det af. Jeg ved med mig selv, at når jeg er i sunde omgivelser, og fristelserne ikke er til stede, så er jeg god til at indgå i nye sunde vaner,"

siger Kim Boye, der heller ikke ville have noget imod at smide de klassiske 2-3 kilo, men det var nu ikke hans første prioritet – det var selve oplevelsen.

 

juiceretreat-marrakech.jpg
 

En lettere krop

For Kim Boye er det ikke noget problem at slippe mail, mobil og den travle hverdag, når han sætter sig op i et fly. Han glædede sig derfor til at koble helt af i Marrakech. Nå ja, lige bortset fra to lange telefonsamtaler med et par fodboldklubber, der skulle forhandle kontrakter! Han var dog lidt loren ved skemaerne for behandlinger, yoga, juice og meditation, men det var slet ikke et problem.

"Jeg er ikke så god til skemaer og bliver altid lidt provokeret af sætninger som 'vi skal være deroppe om ti minutter'. Men man fulgte bare med i dagens flow. Det samme oplevede jeg med yoga, som jeg aldrig har overvejet skulle være noget for mig. Jeg må indrømme, at den blide yoga ramte mig lidt på min maskulinitet, og det var svært for mig. Men aftenyogaen, som var hårdere med nogle seje udstrækninger, hvor man mærkede smerte, det var jeg vild med,"

siger Kim Boye, som faktisk oplevede at få løsnet en gammel fodboldskade i én af de meget grænseoverskridende udstrækninger.

"Martin (Bonde Mogensen, red.) måtte give mig en behandling bagefter, men det betød, at jeg fik taget hul på at løsne gamle skader fra mit fodboldliv. Jeg har fået masser af behandlinger af mange af de bedste, men i de her omgivelser er det noget andet. Kombinationen af Marrakech og forløbet står for mig som et lille eventyr, ja en slags eventyrvandring, hvor man kan søge ind i sig selv. Det samme havde bare ikke kunne lade sig gøre i Ballerup,"

siger Kim Boye, som også blev overrasket over, at en fuldvoksen mand som ham, der normalt spiser godt til, kunne holde sig fint kørende kun på juice. Men han var ikke sulten på noget tidspunkt.

"Jeg var stensikker på, jeg ville have brug for mere, men det havde jeg ikke. Jeg følte mig bare så meget lettere og godt tilpas, også selvom jeg normalt er til mad med masser af stærk smag."

 

juiceretreat-marrakech10.jpg
 

Nye sunde vaner

Alle de gode oplevelser med både yoga og juice har Kim Boye ikke efterladt tilbage i Marrakech. Sammen med sin kone kom mange af dem med ham retur til Danmark.

"Min koner juicer rigtig meget nu. Jeg er ikke sådan én, der lige får det gjort selv, men hun juicer til mig. Når vi gør det nogle dage i træk, drømmer jeg mig tilbage til Marrakech. Vi kan godt tage nogle dage kun med juice, og så spiser vi almindeligt igen, og så juicer vi igen,"

siger Kim Boye, der tabte sig de famøse 2-3 kilo på turen til Marrakech, men det vigtigste for ham var den mentale oplevelse, ikke vægttabet.

"Jeg er meget overrasket over, hvad det gør ved sindet. Man bliver gladere, fordi man ved, man gør noget godt for selv, og det virker. Det fortæller jo også noget om, at hvis vi lever eller befinder os i sunde omgivelser, så er det nemmere at ændre sine vaner, og man er mere glad, tilfreds og fuld af energi,"

mener Kim Boye, der stadig arbejder på at finde et sted, hvor han kan dyrke den hårdere version af yogaen, som han blev så glad for. Som fodboldspiller er man ekspert i et kompensere for skader, og så bliver man stiv og ubevægelig i leddene.

'Det fik jeg dog taget hul på i Marrakech,"

siger Kim Boye.

 

God oplevelse som par

Når man er to om tingene, går det som regel nemmere, er der mange, der siger. Det kan Kim Boye nikke genkendende til. Han havde sin kone Pernille med på turen til Marrakech, og det fortryder han ikke et eneste sekund.

"Hun var ikke bare en god støtte og motivation, men fordi vi var i en fase, hvor vi ikke havde kendt hinanden så længe, så var det en glimrende mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og man ser nye sider af hinanden, når man pludselig er i nye omgivelser med nye udfordringer,"

siger Kim Boye, som uden tøven anbefaler Juice Retreat til Marrakech til alle andre par. Det gør det nemmere, når man kommer retur, og skal forsøge at få nogle af de nye sunde vaner integreret i hverdagen.

"Når man gør sådan nogle ting sammen, er man fælles om at sørge for at holde fast i det bagefter. Man holder hinanden op på de gode vaner, kommer tættere på hinanden og får helt nye ting at tale om,"

siger Kim Boye, der uden tvivl skal af sted igen. Måske bliver det ikke lige Marrakech, for Sri Lanka lokker også. Men eventyret i Marrakech har vundet hans hjerte.

'Hele denne her personlige vandring, hvor man prøver nye ting af på sin krop i smukke omgivelser – det er jeg blevet bidt af'.


Kim Boye, 47 år

Tidligere fodboldspiller for bl.a. Brøndby IF. I dag arbejder han som coach for nogle af landets største fodboldtalenter under navnet Den Mentale Kriger. Han er gift med Pernille Aalund.

Kims bedste råd

"Dem, der tvivler, de tvivler. Dem der vil det, de vil det. Men lad være med at tvivle, kom af sted! Når du først kommer af sted, så er du glad for, at du ikke tvivlede. Vi er blevet forelskede i det.