Kan du spise dig yngre?

Er du begyndt at kigge efter de første tegn på kroppens forfald? Finde rynker og linjer i ansigtet. Lidt for meget mave. En skæv fordeling af fedt og muskler og en hårpragt, der ikke rigtig har den samme glans som tidligere.

Det er ret øv, at se det og ikke mindst indrømme det, men der er GODT nyt forude. Hvis du vil investere lidt i dig selv, kan du nemlig forsinke ældningsprocesserne radikalt.

 
 

Hvordan kan du spise dig yngre?

Hold dig aldrig væk fra det gode fedt – dvs fedt fra planteriget. Fedtsyrerne styrker dit immunforsvar, som ellers bliver svækket med alderen.

Vand er helt afgørende for din sundhed, fordi vand er involveret i alle kroppens funktioner. Du holder både cellerne i live med vand, og du bruger vand til at udskille affaldsstoffer, der dannes i kroppen.

Og sidst men ikke mindst huden, som består for en stor dels vedkommende af vand, og hvis huden er tør, er den mere disponeret for at blive for tidligt ældet. Det bedste anti-age råd er at drikke rent postevand.


 

6 x anti-age tips til dig, der vil spise dig yngre

1. Hørfrøolie gør din hud elastisk

Hørfrøolie giver dig alfa-linolensyre (også kaldet omega-3), som hjælper cellerne med at optage næringsstoffer og med at udskille affaldsstoffer. Det har en gunstig effekt på din hud og er med til at holde huden smidig og spændstig.

2. Solbær tager hånd om kroppen

Solbær giver dig mange mørke plantestoffer og masser af C-vitamin. Det er især de store mængder C-vitamin, som videnskaben med sikkerhed ved, gør dig godt. C-vitamin beskytter dig mod bakterier og virus, men vitaminet er også nødvendigt for dannelsen af kollagen, som er den stærke bestanddel i knogler, brusk, sener og tandkød.

3. Brune ris styrker hår og negle

Det gunstige stof i ris hedder silicium. Det er et mineral, som går ind og styrker både hud, hår og negle, men desværre hænger det sådan sammen, at jo ældre du bliver, des mere falder kroppens indhold af sillicium. Derfor skal du sørge for at være godt dækket ind.

4. Tørrede bønner passer på dit hjerte

De tørrede bønner indeholder en hel del fibre, som er godt for rigtig mange ting. Det gælder både din mave og fordøjelse, dit kolesteroltal og din mæthedsfølelse. På den måde beskytter tørrede bønner dig mod f.eks. hjerte-kar sygdomme og er med til at holde dig frisk og rask.

5. Makrel styrker immunforsvaret

Makrel indeholder det vigtige mineral selen, som er en af naturens mest kraftige antioxidanter. Selen beskytter kroppens celler mod skadelige stoffer og styrker på den måde dit immunforsvar. Et stærkt immunforsvar giver dig overskud og holder dig på toppen.

6. Kylling holder dig slank

Proteiner er kroppens byggesten og indgår bl.a. i dine muskler. Du har brug for masser af proteiner, og netop dem får du i rig mængde, når du spiser kylling.

Proteiner mætter meget og omdanner kalorierne i din krop til varme i stedet for at sætte sig på sidebenene, hvilket gør det lettere for dig at holde den slanke linje.

Læs også: Mit eget projekt om dårlig kost og motivation!