Uffe Holm: "Alle vil have godt af en uge med juice eller suppe et par gange om året"

Uffe Holm, 40 år, lever ikke altid lige sundt, men et par gange gange om året renser han ud i de dårlige vaner – og hotdogs – med en faste, juice- eller suppekur.

Det gør ham både lettere, mere tilpas og hjælper på ledsmerter.

Cola, shawarma, pizza, burger, hotdogs – og et godt glas vin. Alt sammen noget, som standup-komiker Uffe Holm rigtigt godt kan lide, også selvom han ved, at det ikke ligefrem er sundt for ham. Men han optræder over hele landet og bruger mange timer i sin bil, og så er det bare ofte de hurtige valg, der ryger ned.

"Typisk springer jeg morgenmaden over, og så spiser jeg ved 11-tiden en sandwich og drikker en sund juice. Om aftenen spiser jeg almindelig mad med min familie. Men jeg er alt for god til at spise fastfood, og jeg eeelsker mad – og vin – og så kan det være svært at køre en sund livsstil. Nogle mennesker spiser for at leve. Jeg lever for at spise,"

erkender den 40-årige komiker, som har fået urinsyregigt af de søde og usunde favoritter, og når den rører på sig, får han de mest forfærdelige smerter i alt fra fingre til hofte og storetåen.

Netop derfor tager han et par gange om året en uges faste eller juicekur, og senest har han også prøvet Den Sejeste Suppekur.

 

En ren fornemmelse

Når kroppen gør ekstra ondt, og maven er lige lovligt oppustet, så ved Uffe, at nu er det tid til en udrensning. Før i tiden tænkte han slankekur, når han prøvede en faste eller juicekur, men selvom kiloene rasler af i ugen med flydende føde, så ved han i dag, at de ryger på igen i løbet af nul-komma-fem, hvis han ikke ændrer på sin normale livsstil. Derfor bruger han nu faste og juice- eller suppekur som et sundhedsboost – et tryk på sundhedens restart-knap.

"Jeg har lige prøvet suppekuren i en uge, og de første tre dage er hårde, sådan er det også med faste eller juicekur, fordi man lige skal omstille sig, derefter er det ikke slemt. Man må jo spise fire supper om dagen, og der er børn i Afrika, som spiser mindre på en måned,"

joker Uffe og fortsætter:
 

"Allerede efter de første tre hårde dage kunne jeg mærke tydelige resultater, for her kommer der simpelthen ikke mere ud af én. Ja, de første par dage går man altså en del på toilet, men så er alt det dårlige også væk, og man føler sig simpelthen så let og ren. Når man har levet lidt for godt i en periode, er det den fedeste fornemmelse af at være helt ren igen".

Selvom Uffe uden problemer har snuppet en uge på suppekuren, fordi det smager fantastisk, som han selv siger, så har han dog savnet et lille flutes eller to til at dyppe i suppen. Men, som han siger,

'det skal jo ikke være en fest, hvor du vælter dig i usund mad. Idéen er, at nu tager man en uge uden fast føde i kroppen, så man kan blive renset ud. Det er lidt som med en bil, der også skal til service en gang imellem. Det her er så bare en ret lækker måde at gøre det på'.

 

Motiveret til at leve sundere

Uffe har i flere år brugt faste, juicekur og nu suppekur som en udrensningskur, når han syntes, at sukker og for god mad hobede sig op i kroppen. Nu er han motiveret til at give den en skalle året rundt, og han er godt i gang med to uger helt uden sukker, og så er han begyndt at træne.

"Jeg har været dårlig til at holde det ved lige. Jeg taber nogle kilo og får det bedre, men når så kuren er slut, tænker jeg 'mmmmmm bearnaisesovs!'. Men meningen er jo, at det her skal være en kickstart til en sundere livsstil, så det vil jeg prøve denne her gang. Jeg har jo mærket flere gange nu, hvordan man føler sig lettere, kroppen gør mindre ondt, og man er ikke oppustet,"

siger Uffe, der bedst kan lide juicekuren, selvom han anbefaler både juice og supper.
 

"Jeg har bare aldrig været til konsistensen af suppe. At man blender sin mad og drikker den. Selvom supperne smager godt, er jeg bare mere til at blende min frugt og drikke den, gerne med lidt rigtigt mad ved siden af,"

siger Uffe og slutter:

"Men jeg mener det helt ærligt. Alle ville have godt af at snuppe en uge med juice eller suppe et par gange om året for at rense ud i systemet. Uanset hvordan man normalt lever."

 

Uffes 3 tips til juice- og suppekuren

Tag én uge på kuren

Nøjes du med tre dage, som er de hårde dage, får du, efter min mening, ikke de optimale resultater. Desuden er det nemt efter de første tre dage. 

Planlæg kuren.

Lad være med at gå på suppekur juleaften eller på skiferien, hvor du ved, der vil være utroligt mange fristelser og fælles middage. 

Gå lange ture under kuren.

Det holder gang i kroppen og giver dig et skud energi – efter et par dage med kun flydende kost, kan energien godt dykke lidt.