Pernille Aalund: "Jeg glæder mig allerede til min næste suppekur"

54-årige Pernille Aalund har været på 'Den Sejeste Suppekur' sammen med sin kæreste Kim, og hun har både tabt flere kilo, genfundet sin kærlighed til smagfulde supper, og fundet en kur hun faktisk glæder sig til at prøve igen.

 
 

Pernille Aalund tager med jævne mellemrum en juicekur eller en faste for at få kroppen på rette køl. Forretningsudvikleren og forfatteren lever i nogle perioder helt almindeligt sundt, i andre gør hun en aktiv indsats for at kontrollere vægten. Når hun lever almindeligt sundt, tager hun på. Pernille beskriver sin krop som 'bølger':

"Jeg går op og ned i vægt. Ikke meget, men et par kilo frem og tilbage. Jeg har jo lange perioder, hvor jeg sidder ned nærmest hele dagen foran computeren og skriver, og så kan jeg stort set intet spise uden at tage på. Så jeg tager af og til en juicekur eller faste for at regulere min vægt,"

siger Pernille Aalund, der derfor ikke var skræmt ved tanken om at leve af flydende næring morgen, middag og aften i to uger.
 

Mæt og let

Faktisk står suppe ofte på menuen hjemme hos Pernille, kæresten Kim og deres børn. Det kan fx være en lækker rodfrugtssuppe, men Pernille kan også lide at lave suppe den ene dag og så spæde den op med andre krydderier dagen efter, så det bliver en ny suppe. Hun havde dog ikke prøvet en suppekur før.

"Men en suppekur er ikke meget anderledes end en juicekur, som jeg har prøvet mange gange, og det var lige så let, som jeg havde forestillet mig. Enten hentede jeg en suppe fra fryseren eller lavede den selv med inspiration fra bogen, og de smager fantastisk. Faktisk kan jeg bedre lide suppe end juice, fordi de har mere substans og mætter på en anden måde,"

siger Pernille, der blev fint mæt af de fire daglige supper.

Læs også: Plan og opskrifter til 3 dage på suppe

Kæresten Kim måtte dog give op efter en uge, fordi han trænede ved siden af og derfor havde brug for mere mad end Pernille. Og hvad så med de supper, han ikke fik spist? Dem snuppede Pernille da i stedet, så hun tog kuren i tre uger!

"Jeg manglede jo intet. Supperne dækker det hele. Masser af gode grønsager og sødme. Jeg har haft fint med energi, og jeg bliver altid en smule lettere i kroppen og sover bedre, når min krop og fordøjelse får ro."

 

Minus 5 kilo

Selvom Pernille ikke fulgte suppekuren slavisk i alle tre uger – et bryllup og en konfirmation kom 'i vejen' – har hun alligevel mærket de gode resultater. Og hun har tabt sig 5 kilo.

"Når nogen har brugt tid på at forberede en menu, vil jeg ikke sidde med en suppe. Men der sker jo ingen verdens ting ved at have en hyggelig aften, og man behøver at ikke kaste sig over maden og vinen, men kan nøjes med at nippe til det. Faktisk havde jeg ikke ret meget appetit, hvilket jeg også har oplevet før på juicekur,"

fortæller Pernille, der godt kan anbefale at prøve suppekuren sammen med en kæreste – hvis man har sådan én. Så kan man være to om at nyde suppen, når resten af familien spiser steg og is!

Siden suppekuren har Pernille taget et par kilo på. Men det er blot en 'bølge', og lige nu er den på vej op, fordi hun turnerer landet rundt, spiser anderledes og er knap så aktiv. Til gengæld har hun udvidet sit fremtidige repertoire over kure, som kan regulere hendes vægt ned, når den er på vej op – og 'Den Sejeste Suppekur' står øverst på listen. Hun glæder sig faktisk til en ny omgang.

"De første dage på en faste eller juicekur er hårde, og man kan være rastløs eller sulten, indtil man har vænnet sig til det. Men med supperne her er man mæt og tilpas fra første dag – og jeg skal på den igen nu, hvor supperne kan bestilles på coop.dk. Jeg kan sagtens forestille mig én eller to faste suppedage om ugen fremover,"

slutter Pernille.

 

Pernilles tips til suppekuren

Pernilles bedste råd

"Kast dig ud i det! Det er slet ikke så kompliceret. Du kan købe supperne færdige til alle dage, eller du kan spæde op med hjemmelavede supper. Og så lang tid tager det altså ikke at skrælle grønsager. Frys fx ned, så du har suppe klar til flere dage."

Spis to supper om aftenen.
Jeg har nogle gange gemt eftermidagssuppen til om aftenen, så man har to supper og kan strække aftensmåltidet længere, hvis resten om bordet fx sidder og nyder en steg længe. Så er det nemmere at være med.

 

Spis dem kolde.
Hvis du er på farten og ikke kan varme suppen op, smager de også godt kolde. Jeg har spist dem direkte fra bakken med en ske i min bil, når jeg har turneret rundt.

Lav suppe til flere dage.
Stræk suppen længere ved at koge fx en klar suppe med grove grønsagsstykker den ene dag, og blende den næste dag med et par ekstra krydderier i.