Ayurvediske helbredende krydderier
Brug krydderierne og urterne – de er dit bedste husapotek!
En sød lille historie
Der var engang en indisk guru, der gav sin elev en opgave. Den viste sig at være helt umulig at løse. Eleven skulle gå ud i verdenen og finde en urt, der IKKE var god for noget som helst! 2 år senere kom eleven tomhændet hjem – han havde søgt over alt, men forgæves.
Der fandtes ikke én eneste plante uden virkning!
Som du vil opleve i stort set alle opskrifterne her i bogen, så bliver både friske og tørrede krydderier brugt flittigt. Og det er der en årsag til! De har nemlig udover en fantastisk farve og smagsoplevelse alle forskellige helbredende virkninger og indflydelse på dine doshaer.
Ayurvedisk mad forbindes med det indiske køkken. Farverigt, smagsfyldt og fyldt med sødme og styrke.
Urter og krydderier tilføjer aromaer, smag og helbredende egenskaber til ethvert måltid, og hvis du skifter til en mere ayurvedisk kost eller tager inspiration fra denne gamle helbredende videnskab, kan det være nyttigt at have en forståelse for fordelene ved disse ingredienser og hvordan de fungerer sammen.
De mest anvendte krydderier
TIP: Du kan male dine krydderier lige inden madlavning, enten i en elektrisk kaffekværn eller en morter. Det er meget bedre at købe dine krydderier som hele frø, rødder eller blade for at bevare flest mulige aktive stoffer, aroma og smag.
Brænd altid dine krydderier af inden du fortsætter madlavningen.
Brug også krydderieren flittigt i din te!
OBS: Spiser du lægeordineret medicin, skal du være ekstra opmærksom på kontraindikationer. Nogle urter og krydderier kan påvirke medicinens virkning i negativ retning. Tjek altid med din læge først.