Derfor bør du spise økologisk

raavarer.jpg
 

Mange spørger os, om man absolut skal bruge økologiske råvarer i juicerne, og for den sags skyld alle andre retter.

Om der overhovedet er en forskel på økologiske og konventionelt dyrkede råvarer?

Et stort rungende JA fra os begge.
Økologi.jpg

Hvorfor spise økologisk?

En grund til at bruge økologiske råvarer er, at der er mere og bedre smag i dem. Men det allervigtigste er, at man ved at spise og drikke økologisk undgår, eller i hvert fald reducerer mængden af giftstoffer, som vi dagligt får gennem kosten.

Vi har kun denne ene krop denne ene gang, og den fortjener at blive behandlet som vores absolut kæreste eje. For os er det fuldkommen modstridende at ville være sund og presse en masse juice og samtidig være ligeglad med, om de råvarer, vi bruger, er sprøjtede med pesticider og andre kemikalier. Det giver igen mening.

Økologi er mad uden rester af sprøjtegifte og madsminke, og økologi er også en garanti mod gensplejset mad. Mange genforskere advarer endda direkte mod gensplejset mad.

Samtidig er der en del undersøgelser, der tyder på, at tidlig eksponering for pesticider kan påvirke udviklingen af forplantnings- og hormonsystemet hos mennesker.

LÆS OGSÅ: Økologi - 10 gode grunde til at vælge økologisk

For os er økologi simpel sund fornuft.

Vi køber kun økologisk eller biodynamisk, og findes det ikke i butikken, vil vi hellere undvære end at bruge en ikke-økologisk erstatning.

Igen og igen er der debat om, hvorvidt man nu også får flere vitaminer af at spise økologisk i forhold til ikke-økologisk.

Men for os er det slet ikke den vigtigste pointe.

Vidste du…?

Vidste du, at rester af sprøjtegift kan spores i urinen fra børn, der lever af ikke-økologiske mad?

LÆS OGSÅ: Hvad gør sund mad ved kroppen?