Få en smart start på dagen med disse opskrifter til din morgenmad
Morgenstund har guld i mund! Ikke sandt?
Det er en smart start, at veksle mellem dine morgenmadsretter, ikke kun på grund af de forskellige smage, men også for at få noget afveksling i, hvad du indtager.
Derfor har vi sammensat 4 lækre opskrifter til din morgenmad, som du frit kan vælge imellem!
Find flere opskrifter her: Vores Opskrifter
Æblemüesli: 2-3 personer.
25 g rosiner
1 dl æblejuice (bedst friskpresset)
25 g havregryn
2 spsk honning
25 g hakkede mandler
1 æble, udkernet og grofthakket
Udblød rosiner i æblejuicen i 15 minutter. Kom det hakkede æble i en skål, tilsæt rosiner og æblejuicen og rør godt rundt.
Rør nu havregryn og honning i. Tilsæt de hakkede mandler og rør det hele sammen. Serveres straks med yoghurt, ris eller soyamælk.
Appelsin – Quinoa: 2-3 personer.
5 tørrede abrikoser i tynde skiver
2 dl appelsinsaft (gerne friskpresset)
80 g quinoa
1,5 spsk kokosmel
1 appelsin, skrællet og delt i både, serveres til.
Abrikoser og appelsinsaft kommes i en gryde og bringes i kog. Rør quionoaen i og lad det simre ved svag varme. Gryden tildækkes og står i 10-15 minutter, indtil væden er opsuget af quionoaen.
Hvis du har lyst, kan du oven på hver portion komme lidt kokosmel og appelsinbåde. Serveres varm.
Smoothie: 2 personer.
2 bananer
½ dåse kokosmælk
200-300 g frosne hindbær
1 håndfuld mandler
2 spsk. økologisk High on Life Olie - by Mads Bo
Kokosmælken og de frosne hindbær blendes, herefter kommes banan og olien i og blendes videre i ca. 5-10 sek. Tilsidst tilsættes mandler og blendes i ca. 15 sek. Serveres med det samme.
Havregrød med fyld. 2-3 personer.
Ca. 80 g havregryn
2 dl vand
25 g rosiner
25 g dadler
1-2 spsk agave sirup
2 dl rismælk
Havregrynene koges med vandet ved svag varme i ca. 10. min (husk at røre i gryden), brug evt. riskoger. Serveres straks med rosiner, dadler og agave sirup henover. Ønskes en lidt mere vandet konsistens tilsæt rismælk til sidst.
Brug evt. friske bær og frugt, som ekstra topping
Æggekage med sundt fyld: 2 personer.
4 æg
50 g frisk spinat
½ løg
4 cherrytomater delt midt over
2 spsk kokosolie
Salt og peber
Pisk æg, løg, cherrytomater i en skål, salt og peber efter smag. Lad det stege sammen med kokosolie ved høj varme i 2-3 min.
Til sidst tilsættes den friske spinat i ca. 30 sek. Serveres varm.