Farverige beder og sorte linser

Farverige beder og sorte linser

Få en smuk og farverig frokost med de regnbuefarvede friske ingredienser. Opskriften er Ovo-Lakto-Vegetarisk, og passer også perfekt som tilbehør til en grill-aften i sommervarmen.

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl sorte linser

  • 3 store beder (gerne i forskellige farver)

  • 2 dl gede- eller fårefeta i tern

  • 2 dl brombær

  • 2 gode håndfulde blandet salat (for eksempel økologisk rucola og babyspinat)

Vinaigrette

  • 1 spsk balsamicoeddike

  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie

  • 1 spsk honning

  • Havsalt og friskkværnet peber

Topping

  • 2 håndfulde rødbedespirer

Sådan gør du:

Begynd med at koge de sorte linser efter anvisning på pakken. Lad dem køle af. Du kan også bruge en rest fra aftensmaden, hvis du har dét.

Skræl bederne, og snit dem i ultratynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Fetaosten smuldres i rustikke stykker, og brombærrene skylles.

Salaten skylles og nippes lidt.

Ryst alle ingredienserne til vinaigretten sammen i for eksempel en meljævner. Du kan også piske dem med en gaffel.

Anret alle opskriftens elementer i en smuk bowl, hæld vinagretten over, og top med rødbedespirer.

 
friske spirer

Hvorfor bruger vi så mange friske spirer?

Det gør vi, fordi spirer er smækfyldt med næring! Spirer beriger vores daglige kost med vitalstoffer; som plantefibre, væske, vitaminer, mineraler, enzymer, proteiner, antioxidanter, klorofyl og masser af livskraft.

Som med al anden frisk, rå, grøn mad støtter spirerne kroppens naturlige udrensning med deres høje indhold af fibre, væske og næring, og de er med til sikre din krops helt naturlige sundhed.

Spirer er nemme for din krop at optage, og det er godt for fordøjelsen. De mætter godt, og de er proppede med proteiner og smag, men indeholder meget få kalorier og ingen fedt.

Vi spiser især rigeligt med spirer om vinteren, når nogle af de grønsager, vi godt kan lide, ikke strutter helt så meget af sundhed, som de gør, når de er i sæson.