Hvordan laver man chiagrød?

pic6.jpg

Vi er vilde med det lille chiafrø

Det er nærende, fiberrigt, super let og hurtigt.
Chiafrø er et rigtig superfood. Chiafrø er nok små, men sundere end man skulle tro. Det lille frø er en rig proteinkilde. Og faktisk kan du ved at spise chiafrø få langt mere kalk, end du gør, når du drikker et glas mælk. 

Derudover er de små frø fyldt med både D-vitaminer og antioxidanter, og de sørger for at holde dit blodsukker stabilt, så du føler dig mæt helt indtil frokost. Og som om det ikke var nok – chiafrøene er også gode for dit immunforsvar!

Vi bruger chia i vores morgengrød, men hvis du ikke har lyst til grød, kan frøene bruges på mange forskellige måder: Du kan spise dem rå og drysse dem på din morgenmad – eventuelt sammen med friske eller tørrede frugter – eller på dine salater og grøntsager middag og aften. Prøv også at putte dem i din smoothie, grød eller i dejen, når du bager, eller bland en spiseskefuld i et glas saft eller juice.


Det er let at lave chiagrød. Her får du vores 5 favoritter…

 

1 - Eksotisk, kold grød med chia og gurkemeje

Vegansk

pic5.jpg

Det skal du bruge

  • 2 dl usødet mandelmælk (eller anden usødet plantemælk)

  • 2 dl kokosmælk (uden emulgator eller andre midler) eller kokosvand

  • 1 gurkemejeisterning

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 1 knsp salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt, hvis du har det)

  • En lille smule friskkværnet sort peber

  • ½ dl chiafrø

  • Og selvfølgelig (altid) en stor portion kærlighed 

Topping

Vi har toppet grøden med frisk papayafrugt, pistacienødder, passionsfrugt og frisk mynte, men brug dine favorittoppings, og gør chiagrøden til en af dine livretter!



Sådan gør du

Hæld mandelmælk og kokosmælk i en bowl, og rør gurkemejeisterningen ud i mælken. Tilsæt vaniljepulver, salt og peber, og rør igen. Kom chiafrø i mælkeblandingen, og rør godt rundt. Lad grøden stå på køl natten over eller mindst i et par timer. Nyd den kold med dine favorittoppings. Grøden kan holde sig fem dage i køleskabet.

 

OBS!!!

Vælg den usødede plantemælk Man kan efterhånden finde mange smukke plantemælkeprodukter på hylderne i supermarkederne. Det er vi glade for, men hold godt øje, for mange af dem er desværre proppet med sukker, sirup og andre sødemidler. Tjek etiketten og køb dem der ikke er sødet.

 

 

2 - Kold acai-chiagrød med vanilje

Vegansk

pic1.jpg

Det skal du bruge

  • 2 tsk acai- eller maquipulver

  • 2 dl usødet mandelmælk (eller anden usødet

  • plantemælk)

  • 2 dl vand

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 1 knsp salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt, hvis du har det)

  • ½ dl chiafrø

Topping

Vi har toppet grøden med friske ribs, friske figner og tørrede morbær, men du kan sagtens sammensætte din egen blanding af toppings efter smag og sæson.

Sådan gør du

Rør acaipulveret eller maquipulveret ud i mælken. Tilsæt vand, vaniljepulver og salt, og rør det ud i mælken. Kom chiafrø i mælkeblandingen og rør godt rundt. Lad grøden stå på køl natten over eller mindst i et par timer. Nyd grøden kold i en smuk bowl med sæsonens toppings.

 

 

3 - Neutral, kold chiagrød

Vegansk

pic3.jpg

Det skal du bruge

  • 4 dl væske (vi bruger lige dele usødet plantemælk

    og vand eller kokosmælk)

  • 1 tsk vaniljepulver

  • ½ dl chiafrø

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne, stil grøden på køl natten over og servér den dagen efter i en smuk bowl.

 

 

4 - Nærende, kold kokos-chiagrød

Vegansk

pic2.jpg

Det skal du bruge

  • 2 dl vand

  • 2 dl kokosmælk (uden emulgator eller andre

    midler) eller kokosvand.

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 1 spsk kokosmel

  • 1 knsp salt (gerne Himalayasalt, hvis du har det).

  • ½ dl chiafrø


Topping

Vi har brugt brombær, banan og kokosflager. Og spiselige stedmoderblomster kan vi bare ikke få nok af. De får smilet frem fra morgenstunden.

Sådan gør du 

Bland vand og kokosmælk. Tilsæt vaniljepulver, kokosmel og salt og rør det ud i mælken. Kom chiafrø i mælkeblandingen og rør godt rundt. Lad grøden stå på køl natten over eller mindst i et par timer. Nyd den kold i en bowl med dine favorittoppings.

 

 

5 - Kold matcha-chiagrød

Vegansk

pic4.jpg

Det skal du bruge

  • 2 dl vand

  • 2 dl usødet mandelmælk (eller anden usødet

    plantemælk).

  • 2 tsk matchate

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 1 knsp salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt,

    hvis du har det).

  • ½ dl chiafrø 

Topping

Vi har toppet med kiwi, friske hindbær og hjemmelavet kokosgranola.

Sådan gør du

Bland vand og mælk og rør matchapulveret i. Pisk godt indtil teen er rørt helt ud. Tilsæt vaniljepulver og salt. Kom chiafrø i mælkeblandingen og rør godt rundt. Lad grøden stå på køl natten over eller mindst i et par timer. Nyd den kold med friske og sprøde toppings.

Hvorfor bruger vi matcha?

Vi kalder matcha for ”det grønne guld”, fordi det er et grønt pulver med fantastiske egenskaber. Det er faktisk en te men ud over at drikke den varm bruger vi den også i grød og smoothies. Matcha øger fedtforbrændingen og beskytter dine celler mod kræft og andre sygdomme. Men husk: Matcha indeholder koffein så brug den ikke for sent på dagen.

 
 
ren_kaerlighed_fb_1200x628.jpg