Udrensning af huden - 4 effektive detox tips

Noget af det vi går rigtig meget op i er, at opnå balance i krop og sind gennem kost, livsstil, urter, udrensning, massage, yoga og meditation.

Det er vores dybeste overbevisning, at det gør os langtidsholdbare, giver mere livskvalitet i form af mere energi, glæde og overskud og især en god forbindelse mellem kroppen og sindet.

 
 

De sidste 9 år har vi lavet Ayurvediske Power Retreat på Sri Lanka, hvor målet er at skabe balance i krop og sind ved at benytte de grundlæggende principper fra ayurvedaen. En tur mange hundrede mennesker benytter sig af - rigtig mange igen og igen, fordi de ønsker at opnå et nyt sundhedsmæssigt højdepunkt for krop, sind og sjæl.

Kosten, kropsbehandlingerne, træningen, roen, fordybelsen og udrensningen går alle hånd i hånd.

4 effektive detox tips du kan lave derhjemme

Du behøver ikke, at rejse helt til Sri Lanka for at få glæde af de mange ældgamle, men meget effektive, teknikker.

Her har du 4 meget effektive detox tips, hvor du selv kan lave din helt egen hjemme spa, og dermed opnå et nyt niveau af lækkerhed og sundhed ved udrensning af huden. 

 

1. Skrab din tunge og gurgl i kokosolie

Om natten udskiller vi affaldsstoffer igennem vores åndedræt. Skrub din tunge blidt hver morgen før du børster tænder. Det øge sundheden i mundhulen, herunder tænder og bihuler, og skaber større fordøjelse.

Hvis du har en kraftig belægning på tungen kan det være tegn på affaldsstoffer, og du bør derfor overveje en udrensningskur.

Du kan finde din tungeskraber her.

Kokosolie skaber en fantastisk mundhygiejne, gør tænderne hvidere og passer og plejer dit tandkød. Min egen helt almindelige tandlæge anbefaler dette enormt billige men meget effektive trik. Kom en tsk kokosolie i munden, behold det i munden i ca 3-4 minutter. Spyt det ud og skyld munden i vand.

Du kan finde Kokosolie her.

LÆS OGSÅ: De mest stillede spørgsmål til faste og udrensning

 2. Brug urter og krydderier til at forbedre din fordøjelse og stofskifte.

Drik varm urtete hele dagen. Kanel, ingefær, fennikel og mynte er gode muligheder.

Brug urter i din madlavning såsom basilikum, rosmarin, timian, oregano og krydderier såsom gurkemeje, kanel, nelliker, ingefær, mynte, salvie og persille.

Du kan finde teer på her.

3. Tørbørst din hud

Tørbørst din hud er en del af Ayurveda s udrensning filosofier. Huden på kroppen er et af de vigtigste organer, når det kommer til udrensning, idet en fjerdedel af kroppens afgiftning sker gennem huden. Tørbørstning af kroppen hjælper også mod appelsinhud og forbedre toningen af muskler og hud.

Hvis du børster huden med en tør, naturlig børste, øger du blodcirkulationen og fjerner døde hudceller. Når du tørbørster huden, bringer du næringsstoffer og ilt frem til hudens øverste lag.

Børstning af huden kan let indpasses i din daglige rutine. Det tager kun to-tre minutter afhængigt af, hvor mange strøg du vil give hvert område og resultatet er fantastisk!

Rusk altid at børste i hjertets retning!

Få din skrubbehandske og ansigtsbørste lux her.

4. Giv dig selv massage

Giv dig selv massage 2 til 3 gange om ugen med en god kropsolie. Vi bruger mandelolie.

Massage af hele kroppen med varm olie hjælper med at forbedre cirkulation og aktivere lymfesystemet.

Bemærk, at du kun bør udføre selv-massage på de dage, hvor du ikke tørbørster din hud.

Husk du er perfekt som du er. Nyd livet og bad dig selv i ren selvkærlighed - du fortjener det!