Luftige glutenfri gulerodsboller

Findes der noget bedre en duften af nybagte boller? Næppe. Disse glutenfri boller er luftige, fyldt med gulerødder og perfekt til en stille lørdag morgen eller som eftermiddagssnack.

Opskriften er fra vores bog Den Fede Faste - med 10 nye opskrifter

VORES populære glutenfrie gulerodsboller

Gluten kan lave ravage i din tarm og faktisk også påvirke dit immunforsvar negativt.  Mange dansker lider af irriteret tyktarm, oppustethed, forstoppelse, diarre eller bare en dårligt fungerende fordøjelse.

Lider du af  irritabel tarm og dårlig fordøjelse, så anbefaler vi at du prøver et par måneder uden gluten, da det vil sikre dig en sund fordøjelse og tarmflora.

Du kan tjekke din fordøjelse med rødbedetesten her: Tjek din fordøjelse med rødbedetesten. Det er en fin indikator for, om din fordøjelse er tiptop eller med plads til forbedring.

Prøv denne opskrift og bliv overrasket, over det lækre alternativ til hvedebrødet.

De er lynhurtige at lave, da de ikke skal hæve og så er de helt uden mælk og gær – Nemmere og sundere bliver det ikke!

Opskrift på luftige glutenfri gulerodsboller

Opskriften er til ca. 12 stk.

Det skal du bruge:

  • 5 dl lunken vand

  • 20 g Fiber HUSK

  • 160 g revet gulerod

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 tsk bagepulver

  • 20 g græskarkerner

  • 20 g solsikkekerner

  • 20 g hørfrø

  • 20 g sesamfrø

  • 80 g boghvedemel

  • 80 g risflager

  • 120 g majsmel

  • 120 g rismel

Det skal du gøre:

Tænd ovnen på 200°.

Pisk Fiber HUSK ud i vandet. Lad blandingen stå nogle minutter, til den er gelateret.

Riv i mellemtiden gulerødderne, så de er klar. Kom først olie og de revne gulerødder i Fiber HUSK massen. Rør det godt sammen med elpisker eller røremaskine.

Rør dernæst de forskellige kerner og frø i, og endelig tilsættes de forskellige slags mel og flager.

Dejen skal blive ved med at være ”våd” og geléagtig.

Form bollerne med fugtige hænder eller sæt dem med 2 skeer på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med lidt majsmel.

Bag bollerne i ca. 30 minutter ved 200°. Ovndøren må ikke åbnes, mens de bager. Lad bollerne køle af på en bagerist.