Kød kontra cancer: Er der en sammenhæng?

Du ønsker sikkert at leve et sundt liv og gør dit ypperste for at holde din krop og sundhed så fit for fight som muligt. Men hør nu lige her.

Mange mennesker er meget fokuserede på at få dækket diverse ernæringsmæssige behov gennem kosten, hvilket også er yderst vigtigt. Dog er specielt protein og kalcium kommet i det forkerte søgelys, hvilket følgende fakta forhåbentlig vil hjælpe dig med at indse.

kød-med-grøntsager

Sandheden om protein 1

Den første sandhed omkring protein er, at animalsk proteinindtag er direkte sundhedsskadeligt af flere grunde. Menneskets tarmsystem er lig de planteædende pattedyrs og dermed meget længere end tarmsystemet hos et kødædende dyr. Så animalsk fødevarer når ikke at passere gennem menneskets tarme, inden en forrådnelsesproces begynder.

Denne forrådnelse sender giftige gasser og stoffer ud i vores blod og ender som slagger og affaldsprodukter, der ligger i vores tarme i årevis, ja, et helt liv, hvis vi ikke får vores krop renset ud. Hertil kommer, at langt størstedelen af det protein, som findes i kød, bliver både ødelagt, ubrugelig og kemisk giftig ved stege- og opvarmningsprocessen.


Hvad gør kød kroppen?

Rigtig mange mennesker i de vestlige lande dør hver dag af hjerte-karsygdomme som en direkte følge af en animalsk kost, der udover at have ovenstående følger også er med til at tillukke vore arterier, og dermed medfører sygdomstilstande som blodpropper og hjertestop.

Dyrene i den frie natur derimod, som alle lever i overensstemmelse med deres biologiske oprindelse, og som spiser en ideel og naturlig kost, lider i modsætning til mennesket og menneskets husdyr ikke af sygdomme som diabetes, cancer og hjerte- karsygdomme.

Ernæringseksperter verden over har i mange år udbredt budskabet om en kost indeholdende et enten reduceret eller elimineret kødindtag, og i 2009 blev resultatet af en omfangsrig videnskabelig undersøgelse foretaget af The National Cancer Institute i USA offentliggjort.

Resultatet var følgende: Jo mere kød, du indtager, jo højere er din risiko for at udvikle livsstilssygdomme såsom cancer og hjerte-karproblematikker.

Lignende resultater er desuden offentliggjort af henholdsvis The American Institute for Cancer Research, The World Cancer Research Fund og The American Cancer Society.


Sandheden om protein 2

Den næste sandhed om protein er, at vi mennesker behøver langt mindre af det, end vi er blevet forledt til at tro.

Tænk på et nyfødt spædbarn, hvis hjerne vokser meget hurtigt på kort tid. Det næres alene gennem modermælk, som indeholder tilstrækkelig protein til denne enorme udvikling.

Og hvad med de store og enormt stærke gorillaer? Hvorfra får de kraft og energi? Deres kost består primært af grønbladede grøntsager og bananer.


Gode proteinkilder

Vi kan meget nemt erhverve os den nødvendige daglige dosis protein gennem en levende vegetarisk kost; fødeemner som spirer, frø, kerner, grøntsager, frugt, tang og alger der alle indeholder protein, som er nemt optagelig og tilgængelig for den menneskelige organisme. 

 
 

Gav det stof til eftertanke?

Hvis du ikke ønsker at sige endeligt farvel til din højtelskede røde bøf, så kan du måske overveje at forkæle din krop med en kort pause og tilbyde den en super udrensningskur.

En årlig udrensning gør godt, og du vil uden tvivl kunne mærke en stor forskel! Det vil give dig fornyet energi, glød, glæde, vægttab, og du vil strutte af sundhed.

Tag testen, og se om du har brug for en udrensningskur.