Opskrift på mandelmælk

Mandelmælk er noget af det letteste at lave. Det smager himmelsk og er samtidig ideel til at sænke kolesteroltallet. Mandelmælken styrker muskler og knogler og er antioxiderende.

 

Det skal du bruge:

  • 150 g. mandler

  • 6 dl vand

  • 3 dadler uden sten (kan undlades)

  • 1 knsp. salt

Mælken bliver bedst, hvis mandlerne udblødes i vand i 6-8 timer inden brug og derpå afdryppes. Du behøver ikke smutte mandlerne.

Purer alle ingredienserne i en blender til mælken er cremet og jævn. Hæld mælken gennem en finmasket si eller et rent klæde inden brug og pres mandlerne grundigt sammen.

Du får en lækker klump mandelmel i overskud, som du kan bage med!

Kom den skønne mælk på flaske. Opbevares på kål i lufttæt beholder/flaske. Kan holde sig frisk i 4 dage i køleskabet.

Prøv samme opskrift med cashewnødder, paranødder eller pinjekerner. 

 

Opskrifter med mandelmælk

I det følgende har vi samlet en række opskrifter, hvor der er tilsat mandelmælk.

  1. Chiagrød: Hvordan laver man chiagrød?

  2. Morgenmåltider: Hvad skal jeg spise til morgenmad?

  3. Spinatvafler: Opskrift på spinatvafler - Nemt og sund opskrift

  4. Smoothie: Næringsrig morgensmoothie