Luftige glutenfri gulerodsboller

gulerodsboller

Findes der noget bedre en duften af nybagte boller? Næppe. Disse lækre boller er luftige, fyldt med gulerødder og perfekt til en stille lørdag morgen eller som eftermiddagssnack.

Opskriften er til ca. 12 stk.

Det skal du bruge:

  • 5 dl lunken vand

  • 20 g Fiber HUSK

  • 160 g revet gulerod

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 tsk bagepulver

  • 20 g græskarkerner

  • 20 g solsikkekerner

  • 20 g hørfrø

  • 20 g sesamfrø

  • 80 g boghvedemel

  • 80 g risflager

  • 120 g majsmel

  • 120 g rismel

Det skal du gøre:

Tænd ovnen på 200°.

Pisk Fiber HUSK ud i vandet. Lad blandingen stå nogle minutter, til den er gelateret.

Riv i mellemtiden gulerødderne, så de er klar. Kom først olie og de revne gulerødder i Fiber HUSK massen. Rør det godt sammen med elpisker eller røremaskine.

Rør dernæst de forskellige kerner og frø i, og endelig tilsættes de forskellige slags mel og flager.

Dejen skal blive ved med at være ”våd” og geléagtig.

Form bollerne med fugtige hænder eller sæt dem med 2 skeer på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med lidt majsmel.

Bag bollerne i ca. 30 minutter ved 200°. Ovndøren må ikke åbnes, mens de bager. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Har du lyst til mere?

Så prøv vores glutenfrie proteinboller.